jump to navigation

401 16 Αυγούστου, 2006

Posted by Lida in Mobile Internet.
trackback

Έτσι για την ιστορία. Το πρόβλημα με το browser του κινητού που ανέφερα σε παλαιότερο post τελικά δεν έχει να κάνει με το software η την έκδοση του Symbian αλλά με το Gateway (αν είναι δυνατόν!). Έπαψε να υπάρχει όταν χρησιμοποίησα ένα διαφορετικό από αυτό που υπήρχε στα default settings για το Μ600i. Επειδή αυτό είναι πρόβλημα που μπορεί να επηρεάζει και αλλά κινητά θα δω αν μπορεί να γίνει κάτι για να διορθωθεί στο default Gateway. Αλλιώς όποιος δεν μπορεί να δει σωστά ελληνικούς χαρακτήρες όταν κάνει browse ιστοσελίδες μέσα από κινητό ας μου το αναφέρει, ίσως μπορώ να βοηθήσω*.

Διευκρίνιση:Gateway=access point στα settings. Χρησιμοποιώ τους όρους εναλλάξ. Δεν ξέρω ποίος είναι ο πιο σωστός

Να αναφέρω επίσης το support της Sony Ericsson δεν είναι και ότι καλύτερο. Όταν τους πρωτοπήρα τηλέφωνο για να αναφέρω το πρόβλημα με έστειλαν στον Γερμανό από όπου αγόρασα την συσκευή. Από εκεί μου είπαν να ξαναπάρω τηλέφωνο στο support της Sony Ericsson. Τους ξαναπήρα και αυτή τη φορά μου πρότειναν να βρω το κοντινότερο Sony Ericsson Service.

Όταν πήγα εκεί προσπάθησα να περιγράψω όσο καλύτερα μπορούσα το πρόβλημα δείχνοντας τους τις σελίδες στις οποίες εμφανιζόταν.Οι τεχνικοί τους, που από ότι φαίνεται δεν κατείχαν τα μυστικά των κινητών τελευταίας γενιάς, πήραν τηλέφωνο για βοήθεια το support της Sony Ericsson το οποίο αυτή τη φορά τους είπε πως αν το κινητό μπορεί να δει τα ελληνικά στην σελίδα sonyericsson.gr τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν τους εξήγησα ότι δεν πρόκειται να μπω μόνο στην σελίδα της Sony Ericsson και ότι το κινητό αυτό το πήρα για να κάνω browsing ακριβώς όπως και στο PC μου φάνηκαν μάλλον να εκπλήσσονται και φυσικά επέμεναν στην εξήγηση του support.

Αλλά βέβαια δεν φταίνε αυτοί. Οι περισσότεροι που αγοράζουν τα πανάκριβα τελευταίας τεχνολογίας κινητά χρησιμοποιούν μόνο 1-2% των δυνατοτήτων τους. Αυτό συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα δεν θεωρούνται εργαλεία που διευκολύνουν την καθημερινή ζωή αλλά κάτι μεταξύ μαγικού χαϊμαλιού και status symbol. Οπότε είναι απόλυτα λογικό να αντιμετωπίζονται οι ιδιοκτήτες τους από τις εταιρίες σαν ιθαγενείς που τους μοιράζουν καθρεφτάκια και όχι σαν πελάτες που απαιτούν σωστή εξυπηρέτηση.

*Μιλάμε πάντα για συνδέσεις Vodafone

Σχόλια»

1. Lida - 17 Αυγούστου, 2006

Ελληνικά από m600i.

2. Lida - 17 Αυγούστου, 2006

Και postaρει χωρις πρόβλημα. Μαγεία…

3. Oldskipper - 17 Αυγούστου, 2006

Καλημερα. Μετα απο αρκετες αποτυχιες με συσκευες Sony, δεν ξανααγοραζω τιποτα απο αυτην την εταιρεια – οτι προδιαγραφες και να εχουν τα μηχανακια τους.

Πιστευω – χωρις να μπορω να το αποδειξω – οτι φτιαχνουν μηχανηματα που χαλανε γρηγορα με σκοπο να σου πουλησουν το επομενο. Δεν λεω, κι αλλες εταιρειες το κανουν αυτο. Αλλα ειδικα η Sony (και παρεα η Ericsson) τοχουν παρακανει.

Φυσικα και το σερβις ειναι μηδενικο.

Εχεις δικιο οταν λες, οτι τα κινητα μονο για ΣΜΣ και για να μιλας χρησιμοποιουνται. Αντε και η καμερα. Τα υπολοιπα ειναι ψιλα γραμματα. Χαιρομαι παντως που καταφερες να λυσεις τα προβληματα.

4. Lida - 17 Αυγούστου, 2006

Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω SE και μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη συσκευή έχει αποδειχθεί good value for money. Τώρα αν μετά από 3-4 βδομάδες τα κλατάρει ε.. τι να πω.

5. giannis - 17 Αυγούστου, 2006

egw exw to P900 dyo xronia twra, opws kai arketoi filoi mou. o enas exei akoma to P800 kai htan apo tous prwtous pou to phran. Ola douleuoun 24/7 xwris problhmata. Emena arxise na mou kanei paixnidia h mpataria alla mallon ftaiw egw pou to 3exasa mia mera oloklhrh ston hlio na kaigetai.

6. Basileios - 23 Αυγούστου, 2006

wx se laQos post ebala sxolio… me to aristero mphka.


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.