jump to navigation

Winter is coming 7 Μαΐου, 2012

Posted by Lida in Uncategorized.
trackback

Peace is a lie, there is only passion.

Μεταγενεθλιακό post.

Νταξ’ τι να πούμε για τα χτεσινά. Αντι σχολίου λοιπόν κάτι πρακτικό. Μια μικρή επανάληψη για το πως βρίσκουμε δουλειά στο εξωτερικό και τι κάνουμε αφού βρούμε. Βέβαια σήμερα μια απλή αναζήτηση βγάζει μέχρι και site αφιερωμένο εξ ολοκλήρου ( www.vriskoergasia.gr ) σε αυτό το θέμα αλλά άλλο ένα σχετικό post δεν βλάπτει. Θα παραθέσω απλά ένα δικό μου παλιό αρθράκι και μερικά από το blog της θείας Σοφίας.

Δεθελούσια Έξοδος

Κύμα μετανάστευσης – Ψάχνοντας για δουλειά στη Βρετανία – Μέρος Α

Κύμα μετανάστευσης – Ψάχνοντας για δουλειά στη Βρετανία – Μέρος Β

Λίγα λόγια για την καινούρια αρχή στην Αγγλία

Λίγα λόγια για την ενοικίαση σπιτιού στην Αγγλία

Να προσθέσω επίσης ότι σήμερα πια ίσως το σημαντικότερο site για εύρεση εργασίας είναι το LinkedIn. Το είχα αναφέρει και στο παλιό μου post μαζί με το Monster.com αλλά νομίζω πως πλέον το LinkedIn το έχει ξεπεράσει αρκετά. Γιαυτό η πρώτη δουλειά που θα κάνετε είναι να γραφτείτε εκεί. Επίσης φροντίστε να φτιάξετε προσεκτικά το προφίλ σας (στα Αγγλικά) και να «συνδεθείτε» με όσο περισσότερους πρώην και νυν συναδέλφους και γνωστούς μπορείτε, κατά προτίμηση αυτούς που εργάζονται ήδη στο εξωτερικό η έχουν πάνω από 100 διασυνδέσεις. Αν έχετε φτιάξει σωστά το προφίλ σας το πρώτο request από recruiter δεν θα αργήσει να έρθει

‘Ασχετο Υ.Γ. Ποτέ δεν κατάλαβα τη σύγχρονη σχεδόν μεταφυσική λατρεία του ελληνικού καλοκαιριού. Σε ολόκληρη την Μεσόγειο οι θερινοί μήνες είναι η περίοδος που η φύση πεθαίνει.  Το κλασικό τοπίο που τόσο πολύ λατρεύουν οι ευαίσθητες ψυχές αποτελεί στη πραγματικότητα μια απέραντη ερημιά γεμάτη με τα κουφάρια δισεκατομμυρίων φυτών (και αρκετων ζώων) που αφού επιτέλεσαν το καθήκον τους πέθαναν αργά από πείνα και αφυδάτωση. Ίσως αυτή λατρεία οφείλεται στο ότι για τους φτωχούς το πνεύματι αλλά πλούσιους σε όμορφες λεξούλες αρκεί το αισθητικό αποτέλεσμα και όχι η ουσία. Ίσως πάλι αποτελεί άλλη μια κεκαλυμμένη μορφή του αρρωστημένου Ελληνικού cult of death. Η το πιθανότερο ένας συνδυασμός και των δυο.

Σχόλια»

1. chrisk - 24 Μαΐου, 2012

Ή απλώς τους αρέσει η μεσημεριανή φραπεδιά στην σκιά ή την παραλία για ανούσιες συζητήσεις (πως ήταν οι αρχαίοι φιλόσοφοι αλλά στο braindead τους). Για τη φύση στα @@ μας.

Lida - 25 Μαΐου, 2012

Αυτά τα κάνει ο μέσος Ελληεν. Εγώ αναφέρομαι σε διαφόρους τύπους που γράφουν για χρυσαφένια σπαρτά σε κάμπους, γυμνά βράχια και ξερολιθιές, καυτούς ήλιους του μεσημεριού, την αλμύρα της θάλασσας και διάφορες άλλες παπαρδελες που τις χρησιμοποιούν όταν θέλουν να μιλήσουν για ζωή, ευτυχία ακόμα και για αναγέννηση όταν στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι διαφορετικές εκφάνσεις του θανάτου. Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι λάτρευαν την άνοιξη. Τελικά όλα στραβά τα έχει πάρει αυτός ο λαός.


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.