jump to navigation

Eurovision foreva 13 Μαΐου, 2007

Posted by Lida in Uncategorized.
trackback

Μετά από τoν φετινό εθνικό μας θρίαμβο και μιάς και έχω κεφια είναι ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τις ιστορικές στιγμές της περσινής Eurovision, της καλύτερης που έγινε ποτέ και που μόνο η ένδοξη πατρίδα μας θα μπορούσε να έχει διοργανώσει. Στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες σε όλους τους fans (και μη) αυτού του θεμελιώδους θεσμού της Ευρώπης αλλά κυρίως στους οπαδούς της ιέρειας του ελληνικού τραγουδιού Άννας Βίσση

(Ελπίζω στην μέρα που θα ξανακερδίσουμε την πρώτη θέση και οι GWAR θα αποκτήσουν ευρωπαϊκή υπηκοότητα ώστε η ιστορία να επαναληφθεί είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία. Προσωπικά και τα δυο θα με διασκέδαζαν αφάνταστα.)

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν τελειωμένοι καραγκιόζηδες που απορούν για το πως και γιατί η «Άννα τους» (και ότι αυτή συμβολίζει) πήρε τον συλλογικό πούλο από το ευρωπαϊκό (άλλα κυρίως από το ελληνικό) κοινό ενώ τα «τέρατα» θριάμβευσαν με την μεγαλύτερη βαθμολογία που έχει δοθεί πότε στην ιστορία του «θεσμού».

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αγνοούν (η παριστάνουν ότι αγνοούν) την τεράστια απήχηση που έχει ανέκαθεν το metal, πραγματικό η γιαλαντζί (οπως σε αυτη την περίπτωση) και τα παραφερναλια του στις ηλικίες των 15-25 (που είναι και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων). Ταυτόχρονα δεν αντιλαμβάνονται την έντονη μυρωδιά αποσύνθεσης που αναδύει το συγκεκριμένο είδος ποπ κουλτούρας που υποστηρίζουν η/και προμοτάρουν (Βίσση, Βανδή κλπ, η καινούρια γενιά των Σαρμπέλ και Σια αλλά και διάφορά «έντεχνα» ξεράσματα). Άλλα κυρίως δεν καταλαβαίνουν πως αν συνδυάσεις έναν από τους πιο χαβαλεδιάρικους μουσικούς διαγωνισμούς στον κόσμο, ένα πραγματικά αυθεντικό και πρωτότυπο «outsider» και μία ελεύθερη ψηφοφορία είναι αναπόφευκτο να συμβεί μια από τις μαζικότερες και πιο αυθόρμητες πλάκες που έγιναν ποτέ.

Και μιας και πιάσαμε το θέμα να μια έξτρα πρόσφορα του καταστήματος Το υπέρτατο «My Lovely Horse«, η μουσική συμβολή της θεϊκής τηλεοπτικής σειράς Father Ted στο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Αυτό είναι eurovisioνικό τραγούδι.

Υ.Γ. Εγώ παντως ήμουν με την Ουκρανία.

Σχόλια»

1. πρεζα Tv - 13 Μαΐου, 2007

Οχι αλλο καρβουνο…Για μια εβδομαδα τωρα θα μας ζαλισουν…

2. Lida - 13 Μαΐου, 2007

Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, απολαύστε το.

3. Ditikos Song Contestant 2008 - 13 Μαΐου, 2007

Τώρα η Άννα τους έπεσε και πιο κάτω. Μέχρι και ο Σαμπρέλ την έφαγε. Α χα χα χα χα χα χα!

Κατα τα άλλα ήθελα τους Ουκρανούς! Σαν να ξεπήδησαν απο videogame ήταν. Και της Ρωσσίας (αλλα για άλλο λόγο… 😉 )

4. Kounoupi - 13 Μαΐου, 2007

Ωραίοι οι Lordi, τους ψήφισα κι εγώ.

Κάποιος, κάπου (δε θυμάμαι πού) είχε πει ότι υπάρχουν δύο ειδών χώρες στην Ευρώπη: οι σοβαρές χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία κ.λπ.) και οι χώρες που κερδίζουν την Eurovision.

5. Serafeim - 13 Μαΐου, 2007

Re paidia entaksei to olo show einai paralogo alla den sas anagkazei kaneis na to deite, `h na deite thleorash genika. Pantws gelasa arketa giati to eida se bretaniko kanali, kai o sxoliasths esfaze me to mpampaki. Exei endiaferon pantws oti h nikhtria omada oute wraia tragoudistria eixe, oute belly dancing ekane, oute htan proklhtikh me xhmeia kai terata.

(off topic: Lida to full feed den exei energopoih8ei)

6. Lida - 13 Μαΐου, 2007

@Serafeim Η Eurovision έχει ενδιαφέρων ακριβώς γιατί είναι παράλογη και χαβαλεδιαρικη. Παρόλο που πρόκειται για ότι πιο banal και κοινότυπο κάθε χρονιά σχεδόν θα συμβαίνει κάτι εντελώς κουφό και απρόβλεπτο και αυτό είναι που την κάνει το δεύτερο σε ακροαματικότητα θέαμα μετά το CL. Το πρόβλημα δεν είναι η Eurovision άλλα όλα αυτά τα ζόμπι που δεν έχουν πάρει καθόλου χαμπάρι τι παίζεται και αντι να καθίσουν να χαρούν με το τραλαλά μιξοκλαίγονται ακόμα γιατί έχασε η Αννουλα και η όποια Αννούλα (η Αννούλος).

Υ.Γ.Εχουμε πλέον και full feed.

7. Κώστας - 14 Μαΐου, 2007

@kounoupi: Μα η Αγγλία και η Γερμανία έχουν κερδίσει πολλές φορές στο παρελθόν
@Lida: Σεβασμό στους «νεκρούς» σας παρακαλώ!! Η όποια Αννούλα και τα ζόμπι στον κόσμο τους, εμείς στον δικό μας.

8. λ:ηρ - 14 Μαΐου, 2007

Όλα τα λεφτά είναι στο My Lovely Horse! Οι Ιρλανδοί είχαν ξεπατωθεί οικονομικά με τις διοργανώσεις της Eurovision και το επεισόδιο του Father Ted ήταν συνωμοσιολογικής φύσης: πώς θα αποφεύγαν οι διοργανωτές στην Ιρλανδία μια ακόμη νίκη που θα τους κόστιζε μια επιπλέον διοργάνωση. Άπιαστη σειρά το Father Ted… Δυστυχώς δεν πρόκειται να δούμε τέτοιο χιούμορ στη δικιά μας fecking τηλεόραση. Στο γάμο μας είχαμε αφήσει θέση για τον Father Jack Hackett!

9. dtsomp - 14 Μαΐου, 2007

Άννα Βίσση; Τι λες τώρα!

Οι Φινλανδοί έφεραν πλάσματα από άλλη διάσταση, οι Λιθουανοί κάνανε τον διαγωνισμό γήπεδο («we are the winners» – καλύτερη συμμετοχή όλων των εποχών) και η δικιά μας σφουγγάριζε το πάτωμα…

Θεϊκό το My Lovely Horse! 😀


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.