jump to navigation

Και όμως υπάρχουν ελληνικά games 5 Απριλίου, 2007

Posted by Lida in Games.
trackback

Σοκ και δέος! Από τον vrypan μαθαίνω για την συνέντευξη στο wiggler της ομάδας που ανέπτυξε το παιχνίδι Theseis της ελληνικής track7games . Δεν έχω και πολύ σχέση με τα με τα adventures και δεν γνωρίζω αν είναι καλό η όχι. Ότι και να είναι πρέπει να πω μπράβο στα παιδιά που κάθονται και ασχολούνται σοβαρά με την ανάπτυξη Games (έναν από τους πιο απαιτητικούς τομείς του IT, όχι δεν κάνω πλάκα) στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Σιδεροκέφαλοι και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα τους

Υ.Γ. Όποιος ξέρει κάτι για άλλες παρόμοιες προσπάθειες που μπορεί να τρέχουν παράλληλα ας το αναφέρει.

Σχόλια»

1. Deepest Blue - 5 Απριλίου, 2007

Ξέρω μια περίπτωση ενός άλλου ελληνικού adventure game. Αναπτύχθηκε από την ομάδα «Νέα Δημοκρατία» και ονομάζεται: Epanidrisi tou Kratous.

2. Lida - 5 Απριλίου, 2007

Ναι το ξέρω. Τα γραφικά είναι αίσχος, το σενάριο τις πλάκας οι NPC’s εντελώς μαλάκες και το gameplay ΓΤΠΚ. Για να κανείς μια απλή κίνηση πρέπει πατήσεις 7 πλήκτρα και να κανείς 3-4 mouse clicks και καμιά 10ρια μέτρα mouse roll (άσε που μερικές κινήσεις τις έχουν απαγορέψει εντελώς) . Εναλλακτικά μπορείς να την δουλειά σου με ένα απλό mouse click αλλά μόνο αφού στείλεις στους δημιουργούς του «Epanidrisi tou Kratous» 10 ευρω η αν ψηφίσεις το παιχνίδι σαν «best game of the year».

3. ditikos - 5 Απριλίου, 2007

Προτιμώ την «επανίδρυση του Κράνους».

Α Λήδα, αν σου αρέσουν τα κόμικς βρές το «Giant size Fascists #1» (οχι αληθινό είναι αυτό). Οτιδήποτε «Ελληνικό» σατιρίζεται με μοναδικό τρόπο. Παρωδία x-men.

4. Είναι δυνατόν;;; « The vermilion blog - 5 Απριλίου, 2007

[…] Επικαιρότητα, IT at 1:52 pm by perissos Το διάβαζα σε Lida κ VryPan κ δεν το […]

5. adamo - 5 Απριλίου, 2007

1821 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Συμμετείχε και ένας φίλος στη δημιουργία του. Για περιγραφή μπορείς να δεις εδώ.

6. Νέο Ελληνικό adventure game « Greek και Geek - 6 Απριλίου, 2007

[…] οι Έλληνες ξαναχτυπούν με το “Θέσεις”. Το ποστάκι της Lida έχει και […]

7. ditikos - 10 Απριλίου, 2007

@all: Χρονια πολλά για το Πάσχα (sic)
@adamo: Κάποια εποχή οι εκδόσεις της Γεννάδιου σχολής (νομίζω αυτοί είναι οι developers) είχαν μια προσδοφόρα επένδυση πάνω στο gaming. Μάλλον μετά άλλαξε directx η microsoft και «φάγανε» ήττα. Πάντως το 1821 σαν concept (δεν μιλάω για την ιδιαίτερη σημασία του κτλ κτλ) είναι πολύ ανεξερεύνητο απο την Ελληνική programming κοινότητα. Μπορεί να γίνει ένα αξιόλογο rts (η mod σε κάποιο υπάρχον rts, για αρχή).

8. Javatzis - 15 Ιουνίου, 2007

Αν και το post είναι παλιό να προσθέσω άλλα δυο ελληνικά παιχνίδια: το World Basketball Manager 2007 της icehole, συνέχεια του World Basketball Manager της Metal Fin που όταν είχε βγει θεωρούνταν το καλύτερο basketball management παιχνίδι στον κόσμο, και το MMORPG Darkfall Online, στο οποίο είναι εταιρία παραγωγής η ελληνική εταιρία Adventurine.

9. Αννα - 21 Δεκεμβρίου, 2007

Nα προσθέσω κι εγώ με την σειρά άλλο ένα ελληνικό adventure που εδώ και ένα 6μηνο περιπου δημιουργείται. Πληροφοριες μπορείτε να βρειτε στο http:// http://www.p3p.gr/game . To παιχνδι αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2008 και θα διατεθεί δωρεαν.

10. thanasis - 14 Απριλίου, 2008

To 1821 Αγώνας για την ελευθερία είναι πλέον freeware και μπορεί όποιος θέλει να το κατεβάσει από εδώ: http://www.1821game.com

11. dmexis - 6 Νοεμβρίου, 2009

http://methos.sourceforge.net

Μια opensource προσπάθεια που μάλλον δεν είχε τύχη

12. Νέο Ελληνικό adventure game - Teo's blog - 8 Απριλίου, 2014

[…] οι Έλληνες ξαναχτυπούν με το “Θέσεις”. Το ποστάκι της Lida έχει και […]


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.