jump to navigation

Ρε είσαστε με τα καλά σας… 2 Μαρτίου, 2007

Posted by Lida in Uncategorized.
trackback

Δηλαδή θα τρελαθούμε τελείως; Είναι δυνατόν η ίδια συζήτηση να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά; Απλά πράγματα είναι γαμώ το κέρατο μου.

Και για να τελειώνουμε με αυτό το αστείο. Οι άνθρωποι που αναπτύσσουν και συντηρούν τους aggregators (και τα υπόλοιπα web services που έχουν εμφανιστεί τελευταία) δίνουν τον ελεύθερο τους χρόνο και τα λεφτά τους για κάτι ανήκει αποκλειστικά και μονό σε εκείνους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βάζουν όποια features τους κανει κέφι, προσθέτουν και να αφαιρούν όποιο γουστάρουν, να απαντούν η να αγνοούν όποιον θέλουν , να μην δίνουν καμία εξήγηση σε κανέναν για τίποτα και άμα τους την βαρέσει να κατεβάσουν τελείως τον διακόπτη. Εφόσον δεν πληρώνουμε για να έχουμε αυτές τις υπηρεσίες δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο και ελέγχο πάνω σε αυτές. Τελεία και παύλα.

Χαρά στην υπομονή του Παναγιώτη και των υπολοίπων που ασχολούνται.

Σχόλια»

1. x-psilikatzoy - 2 Μαρτίου, 2007

«για κάτι ανήκει αποκλειστικά και μονό σε εκείνους».

Εδώ είναι το catch. Άμα κάτι περικλείει τους πολύ σημαντικούς εαυτούς μας ε, δεν τρέχει και μία να κάνουμε που τάνα μια υπηρεσία (που χρησιμοποιείται με τον πιο δίκαιο και ελεύθερο τρόπο για πολλά χρόνια από εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον πλανήτη και μετά από παρόμοιες διαμάχες με στενόμυαλους) όπως ΕΜΕΙΣ θεωρούμε ότι θα έπρεπε να προβάλλει τους -επαναλαμβάνω- πολύ σημαντικούς εαυτούς μας.

Οτιδήποτε αντιβαίνει σε αυτά που ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε, απαντάται εκτενέστερα στη σύγχρονη βιβλιογραφία (βλέπε εκδόσεις Λιακόπουλος). 😀

2. ditikos - 2 Μαρτίου, 2007

Oh snap! Τι έγινε πάλι; Τελικά θα πρέπει να κάνουμε ενα SHODAN aggregator με nanite guards (αν έγινε το υποπτευόμενο…).

3. Lida - 2 Μαρτίου, 2007

@x-psilikatzoy ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιος χαμός. Ούτε ποσοστά η μετοχές να είχανε

@ditikos Και εγω από το blog του vrypan τα έμαθα τα νέα. Ακολούθησε τα links αν και μάλλον θα χάσεις απλά τον χρόνο σου (και την διάθεση σου).

Υ.Γ. Που το θυμήθηκες το System Shock; Memories…..

4. ditikos - 2 Μαρτίου, 2007

Βασικά το θυμήθηκα τυχαία — επαίζα Deus Ex 2 (χάλια, προτιμώ 1000 φορές το πρώτο) πρόσφατα. Σειρά έχει το Jade Empire (το βρήκα προσφορά στα 2/3 από οσο το δίνει ο Παπασωτηρίου — αντε γιατι με το download κατέβαζα 3 μέρες και ακόμα να έρθει το gigabyte…).

5. pascal - 2 Μαρτίου, 2007

Άποψη μπορούμε να έχουμε αγαπητή Lida και να την εκφράσουμε όπως θέλουμε. Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να έχεις άποψη για κάτι, επειδή πολύ απλά δεν το πληρώνεις, ε;
Π.χ, μπορώ να πω ότι ο Πύργος του Άιφελ είναι μια μαλακία και μισή.
Από την άλλη, το sync είναι του ιδιοκτήτη του και του βάζει και φωτιά άμα γουστάρει.

Στην ουσία του θέματος δεν μπήκες αγαπητή. Συζητάμε για ένα συγκεκριμένο πράγμα (επιμένω ότι συζητάμε, δεν θεωρώ ότι καβγαδίζουμε).

6. Ρητορικές απαντήσεις… #1 « Ditikos, the Blog! - 3 Μαρτίου, 2007

[…] ήρθε κεραμίδα στο κεφάλι. Όπως έχει επισημάνει και η Λήδα, οι δωρεάν υπηρεσίες ατόμων που πληρώνουν δεν αξίζουν […]

7. ditikos - 3 Μαρτίου, 2007

Βασικά pascal τα μόνα πράγματα που πρέπει να έχεις άποψη επειδή δεν τα πληρώνεις, είναι τα ιδανικά και ο αέρας (μέχρι να γίνει είδος πολυτελείας).

8. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Μα αυτή είναι η ουσία. Εσείς μπορείτε να λέτε ότι θέλετε αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να αλλάξετε τίποτα γιατί δεν σας αφορά. Αυτό είναι αποκλειστικά στην διάθεση του ιδιόκτητη της υπηρεσίας και κανενός άλλου.
Όσο για την επισκεψημοτητα απάντησε ο Παναγιώτης. Προσωπικά αν και θέλω να αυξάνονται οι αναγνώστες μου εφόσον δεν έχω ούτε πρόκειται να έχω κάποιο οικονομικό όφελος δεν με απασχολεί ιδιαίτερα

9. pascal - 3 Μαρτίου, 2007

@xpsilikatzoy: Οι ψυχολογικές ερμηνείες δεν νομίζω ότι βοηθάνε σε καμία συζήτηση.
Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για οποιαδήποτε υπηρεσία/ προϊόν τον αφορά και του προσφέρεται, ακόμα και δωρεάν.
Το ζήτημα δεν είναι το πόσο ψώνια είναι ή δεν είναι ορισμένοι και το πόσο ειδικοί ή ειδικοί δεν είναι για να κρίνουν. Το θέμα είναι πολύ πιο απλό:
Ένα στοιχείο που προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία είναι λανθασμένο ή έχει παραπλανητική ονομασία.
Φυσικά και δεν χάλασε ο κόσμος, ούτε κανένας χαμός έγινε. 5- 10 άτομα ασχοληθήκαμε με το θέμα- τα blogs είναι πάνω από 3000.

10. pascal - 3 Μαρτίου, 2007

@Lida: Φυσικά και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα. Τη γνώμη μας λέμε εδώ πέρα.
Επίσης, σου υπενθυμίζω ότι το θέμα δεν είναι τι επισκεψιμότητα έχει ο καθένας αλλά το πώς ένας τρίτος μπαίνει στην διαδικασία να την αξιολογήσει/ μετρήσει.
(αν και το sync για να είμαστε ακριβείς δεν μιλάει για επισκεψιμότητα αλλά για δημοφιλία).

@ditikos: Και για την άποψή σου έχω άποψη, κι’ ας μην την πληρώνω, φίλτατε. Επίσης, έχω άποψη π.χ και για τη χρηστικότητα του wordpress σε σχέση με το blogger. Ούτε αυτά τα πληρώνω.

11. ditikos - 3 Μαρτίου, 2007

@pascal: Σωστά. Ας πάρουμε το παράδειγμα με το wordpress / blogger που αναφέρεις. Συνήθως αν έχεις παρατηρήσει στο wordpress κάνουν συνεχώς αλλαγές στο interface (εμπλουτίζουν πράγματα). Δεν είδες όμως κάνενα να εμφανίζεται και να λέει «με ποιό δικαίωμα γιατί δεν ΜΟΥ άλλαξες το interface ΜΟΥ;;;;». Με το δικαίωμα οτι σου δίνει δωρεάν υπηρεσία φυσικά, και διατηρεί οποιαδήποτε δικαίωμα στο να αλλάξει (η όχι) το τελικό «προιόν».

Τώρα το περι δημοφιλίας και μέτρησης των επισκέψεων, εμένα μου φαίνεται κουραφέξαλα. Εγώ αυτό που θέλω να βλέπω είναι κάποιος όταν γράφει κάτι καλό και αξίζει, να μπορώ να το βλέπω και όχι να πέφτω σε τριπάκια «δεν θέλω να βλέπουν άλλοι αυτά που γράφω». Αμα είναι έτσι ρε φίλε κάνε τα προσωπικές εγγραφές να τα βλέπεις μόνο εσύ να χαίρεσαι. Αν μου αρέσει θα το προτείνω και στους άλλους — επειδή ακριβώς υπάρχουν 3000+ blogs (μόνο στα Ελληνικά) θα γίνει η δουλειά μέσω του word of mouth. Οσα aggregators και να υπάρχουν, όσες μηχανές αναζήτησης και να υπάρχουν κάπου θα υπάρχει η εγγραφή αυτή, όμως με το word of mouth πάς πιο γρήγορα. Για αυτό άλλωστε βοηθούν και τα σχόλια. (Και αναρωτιέμαι αν κανένας έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το XFN που δίνει το wordpress).

12. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Επίσης, σου υπενθυμίζω ότι το θέμα δεν είναι τι επισκεψιμότητα έχει ο καθένας αλλά το πώς ένας τρίτος μπαίνει στην διαδικασία να την αξιολογήσει/ μετρήσει.

Μπορεί να την αξιολογεί όπως γουστάρει χρησιμοποιώντας όποιο σύστημα και όποιο αλγόριθμο του έρθει στην γκλάβα και εσείς μπορείτε είτε να την δέχεστε είτε να την απορρίπτετε. Αν και δεν μπορώ να δω πως μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση χωρίς να ξέρει κανείς ακριβώς πως γίνετε η υλοποίηση από το κάθε service (και φυσικά να έχει τις τεχνικές γνώσεις για να την αξιολογήσει).

13. pascal - 3 Μαρτίου, 2007

@ditikos: «Με το δικαίωμα οτι σου δίνει δωρεάν υπηρεσία φυσικά, και διατηρεί οποιαδήποτε δικαίωμα στο να αλλάξει (η όχι) το τελικό “προιόν”.»
Πολύ σωστά. Άρα, η μια πλευρά έχει το δικαίωμα να διαμορφώσει το προιόν της όπως θέλει και η άλλη να το κρίνει όπως θέλει (χωρίς φυσικά να συκοφαντεί κ.λπ, κ.λπ).
Το «ΜΟΥ» δεν το κατάλαβα. Εγώ σε όσα έγραψα δεν αναφέρθηκα σ’ εμένα, γενικά μίλησα.

Τα περί δημοφιλίας κ.λπ, προφανώς για να έχει το sync τον σχετικό πίνακα, τα θεωρεί σημαντικά.
Τα υπόλοιπα που λες είναι η προσωπική σου άποψη για το πώς διαβάζεις και αξιολογείς άλλα blogs, με την οποία συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό (μόνο που δεν ξέρω τι στο διάολο είναι αυτό το XFN).

14. pascal - 3 Μαρτίου, 2007

@Lida: «Ε ναι και μπορεί να την αξιολογεί όπως γουστάρει χρησιμοποιώντας όποιο σύστημα και όποιο αλγόριθμο του έρθει στην γκλάβα και εσείς μπορείτε είτε να την δέχεστε είτε να την απορρίπτετε.»
Αυτό ακριβώς.

Τώρα για τις τεχνικές γνώσεις, έγραψα και του Παναγιώτη ότι για μένα το θέμα δεν είναι τεχνικό. Είναι θέμα διατύπωσης.
Δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις για να αντιληφθείς ότι ο τίτλος μιας λίστας δεν ταιριάζει με το περιεχόμενό της (άρα «παραπληροφορεί»).

15. ditikos - 3 Μαρτίου, 2007

@pascal:Δεν εννοώ το δικό σου «ΜΟΥ», αλλά για τις «ερωτήσεις […]» που άρχισαν πάλι το flame war, προς internets θεού δεν εννοώ εσένα προσωπικά!

Το XFN είναι το σύστημα που έχει στο blogroll (εκει που καταχωρείς το link) και κάνεις tag αυτό. Π.χ. αν το link που βάζεις το έχει η αδερφή σου, η γκομενά σου ο αγαπημένος σου μανάβης, το κάνεις tagged ώστε να δημιουργηθεί μια «γειτονιά» (τουλάχιστον στη θεωρία αυτό είναι, δεν ξέρω κατα πόσο υλοποιείται).

16. pascal - 3 Μαρτίου, 2007

@ditikos: Εγώ δεν θεωρώ ότι συνεισέφερα σε κανένα flame war. Την άποψή μου είπα, όσο πιο απλά μπορούσα. Συζήτηση πάντως έχει γίνει και στο http://gr-metablogging.blogspot.com/2007/02/sync.html.

(γενικά)
Σκεφτόμαστε το τώρα, τα blogs με ένα κοινό που δεν ξεπερνάει συνολικά τα 3000-4000 άτομα συνολικά. Τα περισσότερα blogs έχουν 50-100 αναγνώστες, ελάχιστα καμιά πεντακοσιαριά και πάνω. Σιγά το πράγμα, θα μου πείτε και έχετε δίκιο.
Σκεφτείτε πέντε χρόνια από τώρα, όταν ίσως το κοινό αυτό γίνει 30000- 40000 άτομα. Το sync.gr και το όποιο sync.gr θα είναι ένα σημείο αναφοράς για όλο αυτό το κοινό. Μ’ αυτή τη λογική κιόλας έχει φτιαχτεί.
Θεωρώ ότι αντιλαμβάνεστε τι εννοώ…

17. ditikos - 3 Μαρτίου, 2007

Με την προϋπόθεση πάντοτε οτι δεν θα βγεί κάτι καλύτερο. Αν π.χ. αύριο μεθαύριο βγεί κάποιος άλλος και προσφέρει περισσότερη «ελευθερία» θα πάνε σε αυτόν σίγουρα. Μέχρι που να βγάλει κάποιο πιό εύχρηστο interface κάποιος άλλος ή μέχρι το google να κάνει ένα πιο catchy aggregator. Με αυτή τη λογική μεταφέραμε και τα blogs απο το ένα πάροχο στον άλλο ή την σύνδεση μας στο internet. Όπως και με αυτή τη λογική το Monitor ήταν σημείο αναφοράς και μετέπειτα το Sync.gr (εγω πιστεύω οτι είναι διαφορετικό branch της ίδιας λογικής). και πιο μετά θα είναι το tadopouloi.gr

Εξαρτάται πόσο χρήσιμο και πόσο εύχρηστο και πόσο ο τελικός χρήστης/αναγνώστης δε βαριέται να κάνει εργασίες κλικικλικι. Γιατι δηλαδή μένει στον Internet Explorer, ενώ θα μπορούσε να παίζει με το Firefox (που έχει και RSS reader/collector). (Πάμε λίγο και στην φιλοσοφία του νεοέλληνα εδώ τώρα, οπότε δεν επεκτείνομαι παραπάνω).

18. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις για να αντιληφθείς ότι ο τίτλος μιας λίστας δεν ταιριάζει με το περιεχόμενό της (άρα “παραπληροφορεί”).

Τι σημαίνει παραπληροφορει; Όταν κάποιος εξηγεί με ποιο τρόπο κάνει την αξιολόγηση μπορεί κάποιος είτε να μην δεχθεί τα κριτήρια του είτε να τα δεχτεί Θα παραπληροφορουσε μονό αν δήλωνε ότι χρησιμοποιεί τον Α τρόπο για να κάνει αξιολόγηση ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί τον Β.

Και μιας και αυτές οι λίστες δεν έχουν καμία πρακτική αξία (δεν χρησιμοποιούνται για το μοίρασμα διαφημιστικού χρήματος, δεν βασίζονται σε αυτές οι εταιρίες για να προσλάβουν επαγγελματίες bloggers) δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείκανείς σοβαρά μαζί τους. Μονό αν αρχίσουν να έχουν κάποια «οικονομική» σημασία θα έχει νόημά οποιοσδήποτε έλεγχος και αξιολόγηση (που και παλι δεν θα εχει νόημα αλλά τελος πάντων). Μέχρι τότε η συζήτηση γύρω απο αυτές είναι καθαρά φιλολογική (και εξαιρετικά βαρετή επίσης).

19. jim_hellas - 3 Μαρτίου, 2007

Η λογική με την οποία δουλεύουν οι aggregators είναι παρόμοια με τα λεγόμενα «blogrolls» που επιτρέπουν σε έναν χρήστη όχι μόνο να κάνει λίστα με links προς τα αγαπημένα του blogs, αλλά και να τα εμφανίζει κατά σειρά τελευταίας ανανέωσης (πρώτα του jim_hellas, μετά της Lidas κτλ, όπως ακριβώς ανανεώθηκαν).

Μπορεί κάποιος να έρθει κ να μου πει: «φίλε, δεν γουστάρω να με έχεις στο blogroll σου γιατί μου τη σπας»; Δεν νομίζω. Αλίμονο αν απαγορεύσουμε και τα links πια! Οι aggregators κάνουν την ίδια δουλειά, μόνο που τα «blogroll» τους είναι τεράστια. Big deal!

Θα χρειαζόμαστε άδεια από τον καθένα προς τον οποίο κάνουμε σύνδεσμο; Και αυτό που λέω δεν είναι τραβηγμένο, γιατί ουσιαστικά εκεί πάμε και θα το δείτε ότι δεν θα αργήσουν να έρθουν και οι πρώτες διαμάχες για τέτοιου είδους ανοησίες.

Ευτυχώς βέβαια που τέτοιου είδος συζητήσεις ξεκινάνε συνήθως από συγκεκριμένους bloggers που στο παρελθόν δεν έχουν δείξει λίγες φορές το στενόμυαλο και απόλυτα εγωκεντρικό χαρακτήρα τους.

Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν θα ασχολούνταν με κάτι τέτοιες ανοησίες, όπως το που εμφανίζεται, σε ποια κατάταξη, αν «έπεσε» το blog τις τελευταίες ημέρες κτλ. Επιτέλους, όπως σωστά είπε ο Παναγιώτης, δεν είναι η δουλειά μας το blogging για να μας πιάνει τέτοιος καημός! Ένα χόμπι είναι κ τελειώνει εκεί! Κάνουμε ότι κάνουμε απλά για την πλάκα μας, για να εκτονωθούμε, για να ακουστούμε κτλ. Το που θα φτάσει η φωνή μας δεν έχει σημασία, αρκεί να φτάσει.

Η ελληνική μπλογκόσφαιρα απλά μπουσουλάει ακόμη αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν μάθει ούτε καν να μπουσουλάνε.

Τεσπά… Δεν έχω ξαναμιλήσει ποτέ στο παρελθόν για τέτοιου είδους διαμάχες, αλλά βλέπω ότι η μαλακία χτυπάει κόκκινο. Οπότε πρώτη κ τελευταία φορά που τα λέω εδώ.

Την καλημέρα μου Lida! 🙂

20. Roark - 3 Μαρτίου, 2007

Συμφωνώ με το point που θέλεις να κάνεις Λήδα, αλλά διαφωνώ στο επιχείρημα που επικαλείσαι (μάλλον δεν διαφωνώ, απλά δεν το θεωρώ αρκετό). Οι aggregators μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να βάζουν ότι feature θέλουν, είτε είναι ερασιτεχνικές μη-κερδοσκοπικές δουλειές, είτε όχι. Η έννοια του δημόσιου και του ιδιωτικού στην Ελλάδα είναι βαθύτατα παρεξηγημένη (και η ελληνική νομοθεσία είναι γτπκ σε πολλά τέτοια θέματα, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να έχουν εθιστεί να απαιτούν δικαιώματα που δεν τους ανήκουν επί ξένης ιδιοκτησίας).

Btw, το sync είναι φοβερό και ειδικά τα rss feeds στο search.

21. ditikos - 3 Μαρτίου, 2007

@jim_hellas: Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο σε αυτά που λές.

@Roark: Οι μισοί Έλληνες στο internet είναι τεχνοφοβικοί, νομίζουν οτι διαβάζουν/γράφουν εφημερίδα, μόλις τους διαβάσουν βγάζουν το χτικιό τους που δεν ήταν διάσημοι ποτέ και νομίζουν οτι με μια αερολογία (λ.χ. απειλή για νομικές κυρώσεις εκεί που δεν υπάρχει θέμα) θα γίνουν πρώτη μούρη στο καβούρι, στην online κοινότητα.

Νομίζω πως χρειάζονται περισσότερα άτομα να τονίζουν ποιά δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουν οι εν λόγω Έλληνες. (Φυσικά οι άλλοι μισοί τρέχουν για να φτιάξουν «υπηρεσίες»).

22. Dralion - 3 Μαρτίου, 2007

Προς Roark: τι σημαινει γτπκ; (συγνωμη για την ασχετη ερωτηση αλλα προσπαθω να μην μεινω πισω στις εξελιξεις της ελλ. γλωσσας).

Στο θεμα: Μπορω να κρινω – και δημοσια – κατι, ασχετα απο το αν πληρωνω η οχι. Για παραδειγμα απο τους 4 aggregators που ειναι ενεργοι αυτην την στιγμη μου αρεσει ο Α και τον χρησιμοποιω, ενω τον Β τον βρισκω πολυπλοκο, αργο, ελλειπη κλπ. Ετσι νομιζω εγω και μονο, δεν υποχρεωνω κανεναν να ακολουθησει την γνωμη μου – εξ αλλου ειναι θεμα προσωπικου γουστου.

Απο την μια ειναι δικαιωμα του καθενος να λεει την γνωμη του (αν την τεκμηριωνει κιολας, ακομα καλυτερα). Απο την αλλη τι χρειαζονται ολοι αυτοι οι βαριοι χαρακτηρισμοι περι παραπληροφορησης, διαστρεβλωσης, συκοφαντησης και λοιπες αηδιες;

Βαρετα πραγματα.

23. jim_hellas - 3 Μαρτίου, 2007

γτπκ = Για Τον Π***** Καβάλα 😛

24. pascal - 3 Μαρτίου, 2007

@Lida: «Τι σημαίνει παραπληροφορει; Όταν κάποιος εξηγεί με ποιο τρόπο κάνει την αξιολόγηση μπορεί κάποιος είτε να μην δεχθεί τα κριτήρια του είτε να τα δεχτεί Θα παραπληροφορουσε μονό αν δήλωνε ότι χρησιμοποιεί τον Α τρόπο για να κάνει αξιολόγηση ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί τον Β»
Όταν εκ του αποτελέσματος η αξιολόγηση αυτή δεν απεικονίζει την πραγματικότητα, τότε ναι, μπορείς να πεις ότι ο τίτλος της παραπληροφορεί.

@jim_hellas: «Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν θα ασχολούνταν με κάτι τέτοιες ανοησίες, όπως το που εμφανίζεται, σε ποια κατάταξη, αν “έπεσε” το blog τις τελευταίες ημέρες κτλ.»
Δεν είδα πουθενά αυτά που αναφέρεις, τουλάχιστον σ’ αυτή τη συζήτηση γι’ αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

@Roark: «Btw, το sync είναι φοβερό και ειδικά τα rss feeds στο search.»
Πράγματι, το sync είναι πολύ καλοφτιαγμένο.

25. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Για πιο αποτέλεσμα μιλάμε, για ποια πραγματικότητα και με πια αντικειμενικά κριτήρια προσδιορίζεται αυτή η πραγματικότητα;Αν εγώ βαλω μια λίστα με εκατό blogs τα οποία δηλώνω ότι θεωρω τα δημοφιλέστερα με βάση γκάλοπ που έκανα στο τοπικό καφενείο που ακριβώς παραπληροφόρειται ποιος και γιατί; Αν θέλετε υιοθετείτε την λίστα μου αν δεν θέλετε απλά την αγνοείτε. Τόσο δύσκολο είναι;

26. JustAnotherGoneOff - 3 Μαρτίου, 2007

Λήδα

Στο τελευταίο σχόλιο σου υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Αρκεί να να ανακαλέσεις στη μνήμη σου τη λίστα Broccoli που αναπαράχθηκε στις εφημερίδες και θα καταλάβεις το γιατί.

27. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Ε και; Αυτή βρήκαν, αυτή υιοθέτησαν. Άλλαξε τίποτα;

28. JustAnotherGoneOff - 3 Μαρτίου, 2007

Πως δεν άλλαξε; Γιατί ασχολούμαστε τώρα;
Το Metrics του Μπούλη που ανανεώνεται κάθε τόσο είναι λιγότερο αξιόπιστο;

29. JustAnotherGoneOff - 3 Μαρτίου, 2007

Και συγγνώμη δλδ, βγηκε η λίστα Broccoli, δεν υπάρχουν πλέον ανακατατάξεις, καινούρια μπλογκς κλπ και είναι θέσφατο;

30. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Πως δεν άλλαξε; Γιατί ασχολούμαστε τώρα;

Τι άλλαξε δηλαδή;

Το Metrics του Μπούλη που ανανεώνεται κάθε τόσο είναι λιγότερο αξιόπιστο;

Αξιόπιστο ως προς τι;

Και συγγνώμη δλδ, βγηκε η λίστα Broccoli, δεν υπάρχουν πλέον ανακατατάξεις, καινούρια μπλογκς

Οι ανακατατάξεις (ότι και να σημαίνει αυτό) και η εμφάνηση η μη των καινούριων blogs στις νέες λίστες επιρεάζονται από την λίστα του Broccoli;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω

31. pascal - 3 Μαρτίου, 2007

@Lida: Για τα κριτήρια που αναφέρεις, σε παραπέμπω στα λεγόμενα του ίδιου του ιδιοκτήτη του sync:
«δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει μαζί σου ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ένδειξη δημοφιλίας είναι τα «page views/ visitors/ unique visitors», στην κουβέντα που έγινε στο gr-metablogging.blogspot.com.

Όταν διαφωνούμε με κάτι, το να το αγνοούμε είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης. Το να λέμε γιατί διαφωνούμε, είναι ένας άλλος. Ο καθένας πράττει όπως γουστάρει.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείς τόσο περίεργο («ρε είσαστε με τα καλά σας», και το zoa-orthia στο post slug σου), το να εκφράζει κάποιος τη διαφωνία του για κάτι.

Τα επιχειρήματα του στιλ το χόμπι μας κάνουμε, σιγά μωρέ γιατί ασχολείσαι, ε και τι έγινε κ.λπ κ.λπ τα θεωρώ αστεία. Από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να ασχοληθείς και να συζητήσεις για κάτι, το κάνεις. Το να απαξιώνεις εξαρχής τη συζήτηση, δεν είναι διάλογος.

32. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Δε είχα σαν σκοπό να κάνω κανένα διάλογο καταρχήν. Το «ρε είσαστε με τα καλά σας» όπως και το ίδιο το post εκφράζει απλά την απορία μου για την αδυναμία που έχουν αρκετοί στο να καταλάβουν μετά από διάφορα που έχουν γινει κατά καιρούς ότι δεν έχει κανένας από τους δημιουργούς/ιδιοκτήτες τον υπηρεσιών υποχρέωση να ασχοληθεί με τα αιτήματα των χρηστών του. Νόμιζα ότι και αυτό είναι αυτονόητο

Άντε αρκετά Βαρέθηκα

33. pascal - 3 Μαρτίου, 2007

@Lida: Δεκτό. Ας μην συνεχίσουμε λοιπόν. Προσωπικά, δεν απεύθυνα κανένα αίτημα ούτε απαίτησα. Είπα τη γνώμη μου και αυτό ήταν όλο.
Νομίζω ότι τουλάχιστον έχουμε καταλήξει ότι όλοι μπορουμε να κάνουμε κριτική- θετική και αρνητική- για οποιαδήποτε υπηρεσία του internet, άσχετα αν πληρώνουμε ή όχι.
Αυτό μου αρκεί.

34. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Μα δεν έχω θέσει ούτε σε αυτό το post ούτε πουθενά αλλού θέμα για το δικαίωμα στην κριτική. Απλά δεν πρέπει να μπερδεύουμε το δικαίωμα στο να εκφέρουμε την γνώμη μας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των aggregators με την υποχρέωση του οποιουδήποτε developer να ακολουθήσει και να εφαρμόσει τις απαιτήσεις μας όταν μάλιστα δεν πληρώνουμε δεκάρα από την τσέπη μας για να τις χρησιμοποιούμε. Και φαινεται οτι υπαρχουν ακομη αρκετοι που αυτο δεν το εχουν καταλαβει.

35. JustAnotherGoneOff - 3 Μαρτίου, 2007

Λήδα, γράφεις στο «ζώα-όρθια»:

Εφόσον δεν πληρώνουμε για να έχουμε αυτές τις υπηρεσίες δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο και ελέγχο πάνω σε αυτές.

Λες σε σχόλιο:

δεν έχει κανένας από τους δημιουργούς/ιδιοκτήτες τον υπηρεσιών υποχρέωση να ασχοληθεί με τα αιτήματα των χρηστών του.

Για πεις ακόμη πιο πάνω:

Και μιας και αυτές οι λίστες δεν έχουν καμία πρακτική αξία (δεν χρησιμοποιούνται για το μοίρασμα διαφημιστικού χρήματος, δεν βασίζονται σε αυτές οι εταιρίες για να προσλάβουν επαγγελματίες bloggers) δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείκανείς σοβαρά μαζί τους. Μονό αν αρχίσουν να έχουν κάποια “οικονομική” σημασία θα έχει νόημά οποιοσδήποτε έλεγχος και αξιολόγηση (που και παλι δεν θα εχει νόημα αλλά τελος πάντων). Μέχρι τότε η συζήτηση γύρω απο αυτές είναι καθαρά φιλολογική (και εξαιρετικά βαρετή επίσης).

Και σε ερωτώ: αν τα πράγματα οδεύουν προς ανάκτηση «οικονομικής σημασίας» (διότι μην ξεχνάμε και το full time blogger του pestaola) πάλι δεν μας επιτρέπεται να έχουμε λόγο;

36. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Νομίζω πως ήμουν απόλυτα σαφής Εφόσον αυτές οι λίστες δεν χρησιμοποιούνται για το οικονομικό ζύγισμα των blogs στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σημασία (πέρα από το «συζήτηση να γίνεται») και ο κάθε aggregator μπορεί να χρησιμοποιεί όποιο κριτήριο θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Επίσης αμφιβάλω αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ για αυτό το σκοπό.

37. econoclaste - 3 Μαρτίου, 2007

Συγγνώμη, έχει κανείς ένα τσιγαράκι ;…

38. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Σε αυτό το blog μόνο ναργιλέδες διαθέτουμε Άμα θες…ευχαρίστως

39. JustAnotherGoneOff - 3 Μαρτίου, 2007

αμφιβάλω αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ για αυτό το σκοπό.

Το εύχομαι αυτό, διότι ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκαν κάποιες αμφιλεγόμενες λίστες στο παρελθόν από κάποιους «δημοφιλείς» είχε οικονομικά, εν τέλει, κίνητρα.

40. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Ακόμη και συμβεί κάτι τέτοιο (δεν βλέπω γιατί αφού για αυτές τις δουλειές χρησιμοποιούνται συνήθως η alexa και τα υπόλοιπα εργαλεία με όλα τα στραβά τους) το να ζητήσει κανείς να γίνει επέμβαση/έλεγχος η ακόμη και αλλαγή στον τρόπο που «αξιολογεί» ένας aggeregator τα blogs έχει νόημα αν κάποιος πιστεύει (και μπορεί να αποδείξει) ότι θίγονται τα συμφέροντα του η έστω το δημόσιο συμφέρον. Ανείναι αναξιόπιστο το σύστημα αξιολόγησης δεν θα είστε εσείς που θα έχετε ψωνίσει από σβέρκο Οπότε απο πιτα του δεν τρως….

41. JustAnotherGoneOff - 3 Μαρτίου, 2007

Πίτα τρώω… 🙂
Keep joying… για φέρτε τον ναργιλέ.

42. JustAnotherGoneOff - 3 Μαρτίου, 2007

(αχ, τροποποίησες την τελευταία φράση, βγάλε την πρώτη τη δική μου. Κατά τα άλλα, τώρα σχεδόν συμπίπτουμε)

43. Lida - 3 Μαρτίου, 2007

Oops! sorry. Τωρα βγάζει νοημα

44. JustAnotherGoneOff - 3 Μαρτίου, 2007
45. pascal - 3 Μαρτίου, 2007

Α να χαθείτε.
Μηλαράκι στον ναργιλέ βάζετε;

😉

46. commaz - 3 Μαρτίου, 2007

Βαριέμαι να διαβάσω όλα τα σχόλια, αλλά συμφωνώ με το post…

47. J.McManus - 3 Μαρτίου, 2007

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Σ’ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΟ MONITOR ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ!

48. mourningthedeparted - 4 Μαρτίου, 2007

επιτέλους….


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.