jump to navigation

Διάφορα bloggικά 26 Ιουλίου, 2007

Posted by Lida in Uncategorized.
trackback

Τώρα που έχω λίγο καιρό ελεύθερο βρίσκω ευκαιρία και ρίχνω και καμιά ματιά πέρα από τις συνηθισμένες μου επιλογές. Έτσι έχω μαζέψει μερικά σκόρπια πραγματάκια που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

Όντως το buzz του reality tape (a.k.a το Digg τις ελληνικής blogοσφαιρας) είναι ένα καλό εργαλείο. Στην αρχή δεν του είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία τώρα το χρησιμοποιώ συχνά για να βρω κανένα καλό άρθρο που βρίσκεται εκτός των blogs που παρακολουθώ. Οι επιλογές από άρθρα που περιέχει είναι σχεδόν πάντα αξιόλογες και είναι πολύ απλό και εύκολο στην χρήση. Εύγε παλικάρια.

Από το buzz βρήκα με αρκετή καθυστέρηση το blog «Αναμόρφωση«. Εξαιρετικά άρθρα για διάφορα θέματα γύρω από την πολιτική, το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την οικονομία κλπ. Από το weekendgeeks είδα ότι τα παιδιά έχουν ξεκινήσει και ενα podcast. Καλή για πρώτη προσπάθεια αν και το εισαγωγικό κείμενο και η όλη οργάνωση της συζήτησης θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Επίσης το σπάσιμο του podcast σε τέσσερα files δεν βολεύει ιδιαίτερα. Τέλος πάντων κάθε αρχή και δύσκολη.

Από το blog της Κωνσταντίνας αυτό εδώ το post άρχισε μια ολόκληρη συζήτηση. Έχω χάσει κάποια επεισόδια δεν είμαι σίγουρη γιατί ξεκίνησε το τουρλουμπουκι αλλά μάλλον κάποιοι ενοχλήθηκαν από την εμφάνιση (η την πιθανότητα εμφάνισης; ) διαφημίσεων στα ελληνικά blogs. Αν ακολουθήσετε τα links στα comments θα βρείτε και άλλα σχετικά άρθρα που απαντάνε στο αρχικό . Πιστεύω ότι θα διασκεδάσετε ιδίως με κάτι βαθυστόχαστες αναλύσεις για «νοσηρές καταστάσεις» και «βλαβερές συνέπειες». Περιμένω για να δέσει το γλυκό να εμφανιστεί κανένα post με αστραπόβροντα για «αναξιόπιστους» και «ξεπουλημένους» bloggers, που θα δίνει το παράδειγμα της αντίστασης και θα μας καλεί στην μάχη κατά της επερχόμενης διαφημιστικής λαίλαπας. Κάποτε με εκνεύριζαν κάτι τέτοια τώρα πια γελάω μαζί τους. Γενικά να έχετε υπόψιν σας ότι όπου βλέπετε αναλύσεις «για το μέλλον του μέσου» είναι σχεδόν 80-90% σίγουρο ότι θα είναι αρτσι μπούρτζι και λουλάς/τρία πουλάκια κάθονταν και θεωρητικολογούσαν. Και για να τελειώνουμε γιατί βαρέθηκα, το πράγμα θα πάει εκεί που είναι να πάει και μάλιστα με τρόπους που δεν μπορείτε καν να τους φανταστείτε. The Spice must flow και τα υπόλοιπα είναι μαλακίες για να περνάμε την ώρα μας.

Πριν επανέλθουμε στα σοβαρά θέματα μας ας κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα

Συνεχίζουμε λοιπόν.

Fake Steve Jobs. Ιστορίες για αγρίους και new age κυρίους της Silicon Valley. Τίποτα δεν του ξεφεύγει. Από τον BeastMaster Bill μέχρι τον Woz (καλά αυτός τι του έφταιξε δεν κατάλαβα) όλοι παίρνουν σειρά για το FSJ treatment. Ο τύπος είναι Θεός, ήλιος καλοκαιρινός.

Τελικά αυτό το LinkedIn είναι χρήσιμο πράγμα και δεν του φαινότανε αρχικά Έχω βρει συναδέλφους και συμφοιτητές που έχω να τους δω από τον καιρό του Νώε. Μεγάλη υπόθεση αυτα τα social media ρε παιδί μου.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Είπαμε καλοκαίρι είναι, καιρός για πιο χαβαλεδιαρικη διάθεση και posts.

Σχόλια»

1. S G - 26 Ιουλίου, 2007

Ελα Ληδα, σευχαριστουμε για τα σχολια σχετικα με το ποδκαστ της αναΜορφωσης. Η αληθεια ειναι οτι λαβαμε και απο αλλους παρομοιο σχολιο, οτι η συζητηση ηθελε λιγο καλυτερη δομη. Το δευτερο επεισοδειο ελπιζω να ειναι λιγο πιο κατανοητο και ευπεπτο (αν και ειναι δυσκολο με τους βαθυστοχαστους φιλοσοφους που εμπλεξα 🙂 )

Και κατι εντελως ασχετο μια που ειπες The Spice must flow

Βλεπω τωρα την μινι σειρα και δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα, πολυ φτηνιαρικα εφε ρε γμτ…

2. Lida - 26 Ιουλίου, 2007

Τι να σου πω. Μόνο τα βιβλία έχω διαβάσει και έχω δει κα’να δυο φορές την ταινία Με την σειρά δεν ξέρω τι γίνεται αν και πρέπει να έχει παιχτεί στην ελλ. τηλεόραση

Ελπίζω στο επόμενο podcast να ασχοληθείτε με κάτι πιο down to earth που λένε π.χ περιβάλλον, εκπαίδευση κλπ.

3. adamo - 27 Ιουλίου, 2007

@S G:
Η μίνι σειρά είναι για τα μπάζα.

4. adamo - 27 Ιουλίου, 2007

@Lida:
Την μίνι σειρά την έχει παίξει ο Alpha

5. S G - 27 Ιουλίου, 2007

«Ελπίζω στο επόμενο podcast να ασχοληθείτε με κάτι πιο down to earth που λένε π.χ περιβάλλον, εκπαίδευση κλπ.»

το προβλημα ειναι οτι για να μιλησουμε για αποφασεις σε οποιοδηποτε θεμα καθημερινης φυσεως χρειαζονται καλες φιλοσοφικες βασεις σχετικα με το δικαιωμα καποιων να απαιτουν κατι απο καποιους αλλους… δηλαδη ποσο το κρατος μπορει να κανει αναδιανομη, να δινει τους φορους σου σε υποτροφιες, να απαλλοτριωνει εκτασεις για να προστατευσει το περιβαλλον κτλ
αλλα ναι ετοιμαζουμε μαλλον και ενα πιο προσγειωμενο θεμα, σχετικα με τα καρτελ και την γνεικη παραφιλολογια…

Νταξει η σειρα δεν ειναι εντελως για τα μπαζα γιατι μπαινει λιγο πιο βαθια στο βιβλιο (το οποιο δεν εχω διαβασει οποτε χαιρομαι να μαθω κατι παραπανω για την ιστορια). Αλλα ειναι φτηνοφτιαγμενη δυστυχως. Το Children of Dune το δες αδαμο?

6. buzz - 27 Ιουλίου, 2007

Διάφορα bloggικά (Λήδα)

Διαφημισολογία, αναμόρφωση, Fake Steve Jobs, μελισσέπαινοι. Γεύση απ΄το καλύτερο της φύσης.

7. yorgos - 27 Ιουλίου, 2007

Ντάνκε. Tο σύντομο διάλειμμα είναι όλα τα λεφτά =)

8. papo - 27 Ιουλίου, 2007

ναι θα ηθελα να τονισω οτι τον τελευταιο χρόνο εχουμε γεμίσει και με – ειδικους και φιλόσοφους του web 2.0 και της τεχνολογίας – οι οποίο μας δίνουν όραμα! Χο Χο Χο Χο Χο!

έχω συγκινηθι μιλάμε!

9. metablogging.gr » Blog Archive » Διαφήμιση: Τελικά η συζήτηση ήταν πολύ μεγάλη - 10 Αυγούστου, 2007

[…] είχα αντιληφθεί πόσο ευρεία ήταν. Την πήρα είδηση από αυτό το ποστ της Lida’s. Από τον nassoskappa, βρήκα την παρακάτω λίστα με […]


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.