jump to navigation

Santa Claus and the Ice Cream Bunny Δεκέμβριος 24, 2015

Posted by Lida in Uncategorized.
trackback

OK, το αφιέρωμα στις χειρότερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες φέτος σοβάρεψε my lovelies. Τώρα που γυρίσαμε στη σκοτεινή πλευρά της δύναμης τα αστεία τελειώσανε και από το καλόκαρδο πολιτιστικό αχταρμά του Santa Claus Vs the Devil και τη χαρούμενη φτήνια του Santa Claus Conquers the Martians περνάμε πια στο εφιαλτικό Santa Claus and the Ice Cream Bunny. Η υπόθεση του έργου είναι αδύνατον να περιγράφει. Το Santa Claus and the Ice Cream Bunny είναι στην πραγματικότητα ένα συνονθύλευμα από ατάκτως ερριμμένες σκηνές που κάποιος είχε την ατυχή έμπνευση να μοντάρει σε κάτι που παριστάνει τη κινηματογραφική ταινία. Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να προσπαθήσει να περιγράψει τι συμβαίνει στην οθόνη. Τέλος πάντων βαθιά ανάσα και ξεκινάμε.

Η “ταινία” αρχίζει με μια ομάδα παιδιών ντυμένα σαν ξωτικά που παριστάνουν ότι φτιάχνουν παιχνίδια στο εργαστήρι του Άι Βασίλη και τραγουδούν παράφωνα ένα άθλιο τραγούδι. Ξαφνικά ένα από τα “ξωτικά” γυρίζει και λέει έτσι στο εντελώς άσχετο πως ο Άι Βασίλης λείπει. Αμέσως και χωρίς καμία άλλη μεταβατική σκηνή περνάμε σε μια ηλιόλουστη παραλία όπου βλέπουμε τον Άι Βασίλη (που μοιάζει σαν αυτούς που έχουν τα συνοικιακά πολυκαταστήματα) να κάθεται μόνος πάνω στο έλκηθρο του.

florida santa

I’ve been conned! There is no luxury timeshare here!

Μια γυναικεία φωνή που ακούγεται σαν να έχει κατεβάσει μια νταμιτζάνα tequila μας λέει πως το έλκηθρο έχει κολλήσει στην άμμο και πως τα ελάφια έχουν φύγει. Πως είναι φυσικό ο Άι Βασίλης έχει σκάσει από την ζέστη αλλά αντί να σηκωθεί και να πάει σε κα’να beach bar λίγο πιο πέρα αρχίζει να τραγουδάει ένα ακόμη πιο άθλιο τραγούδι που λέει πως ο μόνος τρόπος να σωθεί είναι να φωνάξει τους φίλους του. Πάλι χωρίς καμία απολύτως μεταβατική σκηνή περνάμε σε μια σειρά από εντελώς ξεκάρφωτες σκηνές όπου ο Άι Βασίλης καλεί μέσω τηλεπάθειας μικρά παιδιά να έρθουν να τον βοηθήσουν. Ως δια μαγείας τα παιδιά εμφανίζονται στη παραλία και προσπαθούν να ξεκολλήσουν το έλκηθρο με την βοήθεια ενός αλόγου, ενός προβάτου, ενός γουρουνιού, μιας γελάδας, ενός γαϊδουριού και ενός τύπου με στολή γορίλα!!

gorilla

Why do i get the feeling that a psychiatrist heard about this decades later

Όπως είναι φυσικό τίποτα από όλα αυτά δεν έχει αποτέλεσμα και Άι Βασίλης αντί να κάνει κάτι χρήσιμο αποφασίζει να δώσει κουράγιο στα παιδιά λέγοντας τους πως αν έχουν πίστη τα όνειρα τους θα γίνουν πραγματικότητα. Και για να τους αποδείξει πόσο σωστή είναι η απίστευτη βλακεία που μόλις ξεστόμισε αρχίζει να τους αφηγείται το παραμύθι της Τοσοδούλας! Από εδώ και πέρα ξεκινάει μια εντελώς διαφορετική ταινία (με τους δικούς της τίτλους έναρξης!) μέσα στην ταινία που ήδη παρακολουθούμε!

Βλέπουμε μια κοπέλα να περιδιαβαίνει τους χώρους ενός άθλιου θεματικού λούνα παρκ που ονομάζεται “Pirates World”. Αφού κάνει το διαφημιστικό τουρ μπαίνει μέσα σε μια αίθουσα όπου πάνω σε ένα τραπέζι με χωρίσματα από άβαφο κοντραπλακέ βρίσκεται ένα κακοφτιαγμένο diorama με θέμα την Τοσοδούλα και γύρω του ηχεία ανακοινώσεων από τα οποία μια γυναίκεια φωνή διηγείται στους επισκέπτες το παραμύθι. Η κοπέλα αρχίζει να κοιτάζει σαν υπνωτισμένη το τραπέζι (η κάμερα είναι στημένη από την πλευρά που το κοντραπλακέ κρύβει το diorama οπότε εμείς δεν μπορούμε να δούμε τι βλέπει) και η ταινία περνάει πάλι χωρίς καμία μεταβατική σκηνή στο σπίτι μιας ηλικιωμένης κυρίας που (όπως μας διηγείται η φωνή από το ηχείο ανακοινώσεων που για κάποιο λόγο συνεχίζουμε να ακούμε) θέλει απεγνωσμένα μια κόρη. Αποφασίζει να επισκεφτεί την τοπική μάγισσα η οποία αφού τραγουδήσει ένα τραγούδι που διαρκεί κάπου 5 ώρες της δίνει ένα σπόρο για να φυτέψει στον κήπο. Η κυρία φυτεύει το σπόρο και από μέσα από το φυτό που φυτρώνει βγαίνει η περίφημη Τοσοδούλα.

oz

I am the great and powerful Oz!

Δεν προλαβαίνει να εγκατασταθεί στο σπίτι της ηλικιωμένης κυρίας και αμέσως την απαγάγει μια βατραχίνα που θέλει να την παντρέψει στον γιο της. Η αφηγήτρια μας λέει πως η Τοσοδούλα καταφέρνει τελικά να ξεφύγει από τους βατράχους και ξανά χωρίς κανενός είδους μεταβατική σκηνή την βλέπουμε να περπατάει μέσα σε ένα δωμάτιο με βαμμένα λουλούδια στους τοίχους και τεράστια μανιτάρια από φελιζολ. Ξαφνικά της την πέφτει μια παρέα από πλάσματα που μοιάζουν να έχουν βγει μέσα από το Necronomicon.

cthulhu minions

Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn!
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn!

Καταφέρνει να τους ξεφύγει και μετά βρίσκεται έξω από τη πόρτα μιας τυφλοποντικίνας η οποία δέχεται να τη φιλοξενήσει για το χειμώνα στο σπίτι της. Επίσης σε αυτό το σημείο μαθαίνουμε πως η αφηγήτρια της ιστορίας είναι η τυφλοποντικίνα.

ΟΚ εδώ πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα για να πω πως αυτή η ταινία είναι ίσως το πιο μπερδεμένο αφηγηματικό Inception στην ιστορία του κινηματογράφου
Για να καταλάβετε τι εννοώ : Το παραμύθι που βλέπουμε το διηγείται η κυρία τυφλοποντικίνα μέσω των ηχείων ανακοινώσεων στην κοπέλα που κοιτάει το diorama και που την ιστορία της οποίας (της κοπέλας δηλαδή) διηγείται ο Άι Βασίλης στα παιδιά στην παραλία. Εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχω δει πότε κάτι τόσο ανούσια περίπλοκο. Τέλος πάντων, συνεχίζουμε.

Η τυφλοποντικίνα θέλει να πασάρει την Τοσοδούλα σε έναν γέρο πλούσιο τυφλοπόντικα με έντονη νεοϋορκέζικη προφορά.

mole

Thumbelina, you’ve never heard of Roman Polanski have you? No? Good

Ο τυφλοπόντικας θέλει να μπει στο βρακί της Τοσοδούλας αλλά αυτή δεν πολυγουστάρει και με την βοήθεια ενός πουλιού που μοιάζει με μεξικάνικη pinata την κάνει από το σπίτι της τυφλοποντικίνας. Τελικά φτάνει σε ένα μέρος (που είναι στη πραγματικότητα το δωμάτιο που παρίστανε το δασός στης προηγούμενες σκηνές μόνο που τώρα έχει τεράστια υφασμάτινα λουλούδια αντι για μανιτάρια από φελιζολ) γεμάτο με τοσοδούλες και τοσοδούλιδες και παντρεύεται το βασιλιά τους. Τοσοδούλα αρχίζει να τραγουδάει για το πόσο ευτυχισμένη είναι και όλο αυτό το απίστευτο έκτρωμα κλείνει με την κοπέλα να βγαίνει από την αίθουσα με το diorama και να συνεχίζει την βόλτα της στο λούνα παρκ καθώς πέφτουν οι τίτλοι του τέλους

Αλλά φυσικά ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει. Βλέπουμε (μαντέψτε!) ΞΑΝΑ τον Άι Βασίλη στη παραλία να λέει στα παιδιά πως όπως η Τοσοδούλα έτσι και αυτά δεν πρέπει ποτέ να χάσουν την πίστη ότι τα όνειρα τους θα γίνουν αληθινά. Τότε τα παιδιά φεύγουν από την παραλία και ο Άι Βασίλης μετά από λίγο λιποθυμά από την ζέστη πάνω στο έλκηθρο του. Ξαφνικά ακούμε μια σειρήνα και μέσα από τους θάμνους ξεπροβάλει ένα πυροσβεστικό αντίκα με επιβάτες τα παιδιά και οδηγό ένα τύπο που φοράει τη χειρότερη στολή κούνελου που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος. Ναι, το περίφημο Ice Cream Bunny κάνει επιτέλους την εμφάνιση του.

bunny

Evil!Evil! It must be destroyed with the Daggers of Megiddo!

Το πυροσβεστικό κατευθύνεται προς την παραλία αλλά στην διαδρομή βγαίνει 3-4 φορές από το δρόμο προφανώς επειδή η στολή εμποδίζει την ορατότητα του οδηγού. Τελικά καταφέρνουν να φτάσουν μπροστά στο έλκηθρο του Άι Βασίλη ο οποίος χαιρέτα το Ice Cream Bunny σαν να είναι παλιοσειρες από το στρατό. Αφού κουβεντιάσουν για λίγο ανεβαίνουν και οι δυο στο πυροσβεστικό και παρατάνε τα παιδιά στην παραλία. Το έλκηθρο ως δια μαγείας εξαφανίζεται και η γυναικεία φωνή που ακούγεται σαν να έχει κατεβάσει μια νταμιτζάνα tequila μας ενημερώνει ότι έχει επιστέψει μαζί με τον Άι Βασίλη στον Βόρειο Πόλο. THE END ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!

Η ταινία αυτή (όπως το Santa Claus Vs the Devil και το Santa Claus Conquers the Martians) ανήκει στη κατηγορία των matinee movies. Δηλαδή στις (συνήθως) φτηνές ταινίες που προβάλλονταν στα σινεμά νωρίς το απόγευμα και το κοινό τους το αποτελούσαν κυρίως μικρά παιδιά. Παρόλο που οι περισσότερες ταινίες αυτού του είδους είναι κακής ποιότητας δύσκολα θα βρει κανείς κάποια που να είναι χειρότερη από αυτό το πράγμα. Οι δημιουργοί του έχουν ενστερνιστεί πλήρως τη θεωρία που λέει ότι Μικρό Παιδί = Ενήλικας με βαριά νοητική υστέρηση. Οι διάλογοι είναι εξαιρετικά ανόητοι και όλοι οι ηθοποιοί μιλάνε σαν να απευθύνονται στην υπεραιωνόβια κουφή θεία τους. Τα σκηνικά και τα κουστούμια μοιάζουν σαν να προέρχονται από παράσταση δημοτικού σχολείου ενώ η χροιά της εικόνας και ο ρυθμός της σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν παρακολουθεις παιδική ταινία αλλά Φιλιππινέζικο snuff film. Την καλύτερη περιγραφή του Santa Claus and the Ice Cream Bunny την έχει κάνει ο Brad Jones (cinema snob)

it seem like that movie that is always playing on the TV in the background when the cops burst in the serial killer’s house

Ίσως η μόνη αξία που έχει αυτό το φιλμ βρίσκεται στης σκηνές που δείχνουν πως ήταν το τρισάθλιο Pirates World το οποίο έκλεισε 2-3 χρόνια μετά τα γυρίσματα της ταινίας. Η Φλόριντα ήταν γεμάτη από  μικρά τριτοκοσμικά θεματικά λούνα παρκ τα οποία με το που άνοιξε το Walt Disney World το 1971 καταστράφηκαν οικονομικά και έκλεισαν (πρέπει να λέμε τα κακά της Disney αλλά από την άλλη έχει κάνει και πολλά καλά. Το ότι συνέτριψε οικονομικά τα λούνα παρκ τύπου Pirates World είναι ένα από αυτά τα καλά)

Ο μόνος τρόπος να δείτε αυτή τη ταινία είναι με συνοδεία Rifftax . Είναι μια από τις καλύτερες δουλειές τους (από αυτούς έμαθα και εγώ την ύπαρξη αυτού του πράγματος). Το επίσημο download εδώ, για τους τσιπιδες το torrent εδώ. Για κερασάκι στην τούρτα να και το unriffed original version. Δείτε το μόνο υπό την επήρεια ισχυρών παραισθησιογόνων

Advertisements

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: