jump to navigation

Για τους πέραν του Ατλαντικού fans…(Update) Ιουλίου 17, 2007

Posted by Lida in Uncategorized.
trackback

Πέτυχα αυτό το video από την πολύ καλή σειρά @GoogleTalks. Συνήθως βαριέμαι αφάνταστα τις συνεντεύξεις με πολιτικούς αλλά την συγκεκριμένη κάθισα και παρακολουθήσαν μέχρι το τέλος (κάπου 65 λεπτά).

Διαφωνώ με πολλά από αυτά που λέει ο Ron Paul αλλά ο τρόπος που μιλάει δείχνει να είναι απόλυτα ειλικρινής στις (εξαιρετικά off the beaten road) απόψεις του που σηκώνουν μπόλικη συζήτηση. Ακόμη και αν δεν παρακολουθείτε τις εξελίξεις της αμερικανικής προεκλογικής σκηνής πιστεύω ότι αξίζει να την δείτε ολόκληρη.

Ξανά ο Ron Paul αυτη την φορά στο Colbert Report.

Μιάζει με περίεργο αναχρονισμό αλλά δεν νομίζω ότι είναι. Πιστεύω ότι στο μελλον θα δούμε περισσότερους σαν αυτόν και μάλλον θα είναι για καλό.

Advertisements

Σχόλια»

1. Kapitalist - Ιουλίου 18, 2007

Καλοί άνρωποι είμαστε και εμείς οι φιλελεύθεροι με καλές προθέσεις. Αξίζουμε και εμείς αγάπη :Ρ

2. Lida - Ιουλίου 18, 2007

Το αν είναι καλός άνθρωπος η αν έχει καλές προθέσεις μου είναι εντελώς αδιάφορο. Απλά έχω βαρεθεί να ακούω λαϊκιστές παπαρολογους που λένε μόνο ότι περιμένουν να ακούσουν οι οπαδοί του κόμματος (του όποιου κόμματος). Οι απόψεις του όσο και να διαφωνεί κανείς μαζί τους έχουν ενδιαφέρον και κάποια ουσιαστική βάση και ο ίδιος τις έχει υπερασπιστεί σε περιόδους που αυτό του είχε επιφέρει τεράστιο πολιτικό κόστος. Από αυτά που διαβάζω τουλάχιστον η πορεία του υπήρξε σταθερή σε αντίθεση με αυτή των αντιπάλων του πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για πολιτικό παγκοσμίως (για να έρθουμε στα δικά μας σκεφτείτε πόσους γελοίους υποκριτές έχουμε , πολιτικούς και μη, που εξαπολύουν μύδρους κατά της ιδιοκτησίας, του καπιταλισμού, των πλουσίων, της μισθωτής εργασίας κλπ ενώ οι ίδιοι διαθέτουν ακίνητη περιούσια, μετρητά, επιχειρήσεις με υπαλλήλους κλπ). Επίσης διαθέτει κάποια γνώση της ιστορίας καθώς και αντίληψη του τι γίνεται σε άλλες χώρες

3. Manblogg - Ιουλίου 18, 2007

Πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. Δε νομίζω να έχω ποτέ παρακολουθήσει αντίστοιχου επιπέδου κουβέντα, δηλαδή to the point απαντήσεις και χωρίς υπερβολές, ουτοπικές και λαϊκίστικες φανφάρες από τη μερία του πολιτικού, σε καμία περίοδο προεκλογική ή μη στην Ελληνική πραγματικότητα.

4. Kapitalist - Ιουλίου 18, 2007

Δεν θα διαφωνήσω φυσικά, απλά ο φιλελευθερισμός στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν τοξικό αποβλητο. Και οι απόψεις του Ron Paul δεν είναι κάτι ιδιαιτερα νέο ούτε ξαφνιάζουν: ενας συνηθισμένος «κλασσικός» φιλελευθεριστής είναι και όσον αφορα την εξωτερική πολιτική non-intervetionist. O παραπάνω συνδυασμός δεν είναι σπανιος στην περα οχθη του ατλαντικού, αλλά δυστυχώς και εκεί αναλογες απόψεις δεν είναι ιδιαίτερα αρεστές στο κοινό.

Και φυσικά θα προσυπογράψω και τα τελευταία που είπες περι υποκρισιας αλλά οι πολιτικοί είναι οι τελευταίο που θα κατηγορήσω. Ο κόσμος δεν έχει αντίληψη και είναι αγράμματος σε οτι αφορά απλα θεματα οικονομικής επιστήμης. Δεν θα βαφτιζόταν αντιεργατιστής αυτός που κατργούσε την νομιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων/ η δεν μονιμοποιούσε κάποιους υσμβσιούχους πχ, αφου άχρηστοι εργάτες παίρνουν την θέση ικανότερων, αξιότερων εργατών. Δεν θα επικροτουσε το βλακώδες μέτρο πχ περι κατάργησης του κουβερ, θα διαμαρτυρόταν για την ανάμειξη του κράτους στη δουλειά του άλλου και θα φοβόταν μήπως συμβεί το ίδιο και στην δικιά του δουλειά. Δεν θα ανεχόταν την θεσμοθετημένη υποκρισία απο το ίδιο του το κράτος, με τους φόρους που πληρώνει κομματάκι /κομματάκι απλά και μόνο για να μην αντιλαμβάνεται τα μέγεθη. Στα ασφαλιστικά πχ το να χωρίζονται οι εισαφορές στο μισό είναι τουλάχιστον ταπεινοτικό για την αντίληψη μας.

Τεσπα θα μπορούσα πολλά να συμπληρωσω, το κόβω γιατι ήδη ξεφυγα.

5. Σπύρος Ντόβας - Ιουλίου 23, 2007

Είναι ευχάριστο να βλέπεις την αυξανόμενη απήχηση αυτών που λέει ο Ron Paul μεταξύ των Αμερικανών, και (αν είσαι Έλλην φιλελεύθερος) δεν μπορείς παρά να αρχίσεις να σκέφτεσαι γιατί τα καταφέρνει τόσο καλά και πως μπορεί η ίδια αποτελεσματικότητα να επιτευχθεί στην διάδοση των φιλελεύθερων ιδεών στην Ελλάδα. Το θετικό για τον Ron Paul είναι ότι έχει να επικαλεστεί την μακρά φιλελεύθερη παράδοση των ΗΠΑ, το libertarian πνεύμα των ιδρυτών που αντανακλάται στο φιλελεύθερο σύνταγμά τους και έχει να αναφέρει παραδείγματα από το όχι και πολύ μακρινό παρελθόν της ιστορίας τους όπου η κυβέρνηση είχε πολύ λιγότερες αρμοδιότητες. Η σύγκριση με την Ελλάδα είναι απογοητευτική, κρατισμός, δικτατορίες, προτεκτοράτο, υποταγή αποτελούν την δική μας πολιτική παράδοση. Και, δεδομένου του τυφλού αντιαμερικανισμού, οποιοδήποτε παράδειγμα «δείχνει» προς τα ‘κει είναι από χέρι καμμένο. Είναι μια δύσκολη άσκηση για μας και πρέπει να κοπιάσουμε πολύ να την λύσουμε. Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: