jump to navigation

Fallout 3 Ιουνίου 14, 2007

Posted by Lida in Games.
trackback

Fallout 3

Πυρηνικά καταφύγια, έρημοι γεμάτες ραδιενέργεια, συμμορίες μηχανόβιων αλα Mad Max, μεταλλαγμένοι, δικέφαλα μοσχάρια και ειρωνικές πινελιές στο υφος της ποπ κουλτούρας της ψυχροπολεμικής Αμερικής του 50. Επιτέλους θα έχουμε σύντομα και το τρίτο μέρος μιας από τις καλύτερες και πιο cult σειρές RPG που είναι γνώστη και για αμέτρητα easter eggs που περιέχουν τα επεισόδια της. Η πατημασιά του Godzilla, το όπλο του Deckard απο το Blade runner, το «Oh my god! they killed Kenny!» του South Park, η φάλαινα με τις μαργαρίτες του «The Hitchhikers Guide to The Galaxy«, ο τηλεφωνικός θάλαμος του Dr. Who και δεκάδες αλλα στιγμιότυπα και αναφορές σε ταινίες τηλεοπτικές σειρές, βιβλία, διαφημιστικά κάνουν έμμεσα η άμεσα την εμφάνιση τους κυρίως στα random encounters που συμβαίνουν στις διαδρομές μέσα στην έρημο. Είμαι περίεργη να δω αν η Bethesda θα επιλέξει να συνεχίσει αυτή την παράδοση Θα ξέρουμε για αυτό σε κα’να χρόνο από τώρα (φθινόπωρο του 2008).

Advertisements

Σχόλια»

1. Javatzis - Ιουνίου 14, 2007

Όσοι από εμάς έχουν παίξει τα δύο προηγούμενα το περιμένουμε εναγωνίως. Και το όνομα της Bethesda δίνει απίστευτο κύρος στο νέο παιχνίδι.

2. avatar - Ιουνίου 14, 2007

Σοβαρά μιλάς; Χρόνια τώρα το λένε ότι θα το βγάλουν το Fallout 3 και δεν ήξερα ότι τελικά δρομολογήθηκε επιτέλους κανονικά το παιχνίδι. Έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από τότε που έπαιξα για τελευταία φορά κάποιο video-game αλλά το Fallout 3 θα το ξεσκίσω σίγουρα όταν βγει!

3. ditikos - Ιουνίου 14, 2007

Και φυσικά υπάρχει homage στο Starcraft I (πλέον) για το fallout. Σε μια αποστολή των terrans βρίσκει κανείς το καταφύγιο.

Χμμ τα έχω τα fallout (απο τότε που τα έδινε και τα δύο ενα Ελληνικό περιοδικό), δεν είχα παίξει πολύ. By Far προτιμώ τα X-Com 1,2 και πλέον και το UFO:Afterlight (μουχαχαχαχαχαχα lightsabers, υπερόπλα τύπου «Λιακόπλος», μπόλικα πτώματα).

Θα δούμε όμως, είμαι περίεργος για το νέο Fallout. Το όνομα της Bethesda δίνει τελεσίδικο να πάρω νέο υπολογιστή (ευτυχώς θα λείπω στρατό τότε…)

4. avatar - Ιουνίου 14, 2007

Το x-com 1 είναι εκπληκτικό παιχνίδι. Το x-com 2 είναι επίσης πολύ καλό αλλά δε μου άρεσε τόσο όσο το πρώτο παρά τις lovecraftικές του επιρροές. Επίσης μου άρεσε αρκετά και το apocalypse παρόλο που μάλλον είναι το χειρότερο εκ των τριών. Δεν έχω παίξει τίποτα από τη νέα σειρά UFO αλλά έχω ακούσει καλά λόγια. Προσωπικά θεωρώ τα δύο Fallout ισάξια με το X-Com 1 και καλύτερα από όλα τα επόμενα x-com.

5. Javatzis - Ιουνίου 14, 2007

Δεν έχω παίξει Χ-Com και UFO αλλά αυτά δεν είναι strategy παιχνίδια; To Fallout είναι RPG. Μην τα μπερδεύετε ρε παιδιά…

6. ditikos - Ιουνίου 15, 2007

Οχι ακριβώς strategy. Έχουν το τακτικό μέρος (rpg) και το στρατηγικό (micromanagement βάσης/εξέλιξη όπλων).

7. agios mamas - Ιουνίου 18, 2007

Αξιότιμη δις. Λύδα
Το χαρακτηριστικό του fallout είναι πάν’απ’όλα η ατμόσφαιρα και το gameplay το βασισμένο σε παραδοσιακά PnP πρότυπα (turn based μάχη, πολλαπλές επιλογές σε quests). Η ατμόσφαιρα εν πολλοίς στηρίζεται στη retrofuture αισθητική και στις ποπ αναφορές. Όσοι απο μας-τα fallout fanboys/girls, είαχαμε την ατυχία να παίξουμε το oblivion, ξέρουμε οτι 1000 easter eggs δεν ξεπλένουν την εντυπωσιακή ικανότητα της beth στο ρηχό actiony gameplay, και την ισοπεδωτική μετριότητα που κρύβεται πίσω απο το εντυπωσιακό περιτύλιγμα και το γκεμπελικής κλίμακας (αμ τι) hype machine (radiant ai, soil errosion χαχαχα). Αν τη βρίσκετε με ένα oblivion με όπλα και πασχαλινά αυγά, και τον liam neeson για μπαμπά σας, τότε δισ Λύδα φοβάμαι πως μπορεί και να γουστάρετε. Άλλωστε η προτίμηση σας στο f2 μάλλον δείχνει πως προτιμάτε τα αυγά απο την ουσία.
μετα τιμής
α.μα

8. Lida - Ιουνίου 18, 2007

Από που ακριβώς στο post βγαίνει ότι προτιμώ το F2; Από την αναφορά στα easter eggs ; Και από που ακριβώς φαίνεται ότι το F3 θα είναι «oblivion με όπλα και πασχαλινά αυγά; Είσαστε μέλος του dev team η μήπως ανήκετε στους beta testers; Και ποιοι είστε εσείς οι «fallout fanboys/girls» που έχετε φρικιάσει με το oblivion γιατί από όσους fans των fallout γνωρίζω δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Προσωπικά θα περίμενα πρώτα να δω τι θα παρουσιαστεί στην αγορά το φθινόπωρο του 2008 πριν αρχίσω να ωρύομαι. Εσείς οι αυθεντικοί connoisseurs που τα γνωρίζετε όλα, αν τραβάτε ζόρι με το γεγονός ότι το ανέλαβε η επάρατη Bethesda μπορείτε να πάτε από τα forum της να ξεδώσετε.

9. agios mamas - Ιουνίου 18, 2007

-Από που ακριβώς στο post βγαίνει ότι προτιμώ το F2;

«5. Lida – March 28, 2007

Αποψη σας. Προσωπικά θεωρώ το π.χ. fallout ΙΙ καλύτερο από το πρώτο…»

-Και από που ακριβώς φαίνεται ότι το F3 θα είναι “oblivion με όπλα και πασχαλινά αυγά;

http://www.nma-fallout.com/forum/viewtopic.php?t=36877

-Και ποιοι είστε εσείς οι “fallout fanboys/girls” που έχετε φρικιάσει με το oblivion

http://www.rpgcodex.com/phpBB/viewtopic.php?t=19181

-Εσείς οι αυθεντικοί connoisseurs που τα γνωρίζετε όλα, αν τραβάτε ζόρι με το γεγονός ότι το ανέλαβε η επάρατη Bethesda μπορείτε να πάτε από τα forum της να ξεδώσετε.

ό,τι μπορούμε κάνουμε

10. Lida - Ιουνίου 18, 2007

Οκ. Tο πρόβλημα σας δεν κατάλαβα πιο είναι ακριβώς; Το ότι κάποιος θεωρεί το F2 καλύτερο από το πρώτο fallout ; Το υπαρχουν ανθρωποι που τους αρεσει και το fallout και το oblivion; Το ότι η Bethesda ανέλαβε το τρίτο μέρος; Αν εγώ διασκεδάζω και πολύ άλλοι άνθρωποι διασκεδάζουν περισσότερο με διαφορετικά παιχνίδια από εσάς τι έγινε; Εγώ παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια όπως και οι περισσότεροι για περάσω καλά μερικές ώρες. Δεν κάθομαι να τσακωθώ με κανένα ούτε να σηκώσω τζιχαντ επειδή το παιχνίδι που παίζω δεν ακολουθεί τα αυστηρά standard που έχουν τεθεί από της ιερές αγελάδες του παρελθόντος. Όταν αρχίζουν αυτά τα πράγματα να αποκτούν περισσότερη σημασία από όση πραγματικά έχουν τότε την έχουμε βάψει.

11. agios mamas - Ιουνίου 18, 2007

δεν είστε διανοητικά ειλικρινής.

δείτε τη θέση σας ως blogger και gamer σε σχέση μ’άυτό που παρουσιάζετε. Η ενθουσιώδης σας προσέγγιση στερείται κριτικής εγγυρότητας επειδή αγνοεί τις παραμέτρους
-ιστρορικά προηγούμενα
-σύγχρονη game design πρακτική
βάσει αυτών είστε σε θεση να προσδιορίσετε τι μπορεί να περιμένετε απ’το f3 και τι ρόλο μπορεί να παίξει ένα blog post που συμπλέει με -η δεν στέκεται κριτικά απέναντι σε- media hype λαίλαπες.

p.s.υπερβάλετε

12. Lida - Ιουνίου 18, 2007

Λοιπόν για να τελειώνουμε Μου άρεσε πολύ και το F1, και το F2 (περισσότερο) και το tactics (αρκέτα λιγότερο). Μου αρέσουν και τα easter eggs και το Oblivion .Η ενθουσιώδης μου προσέγγιση οφείλετε στο ότι θα ήθελα να ξαναβρεθω σε όλο αυτό το το post nuclear καρναβάλι της σειράς και να ευχαριστηθώ παιχνίδι. Δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για τα ιστορικά προηγούμενα η για την σύγχρονη game design πρακτική. Αν η bethesda βγάλει ένα παιχνίδι που διατηρεί κάποιο από το ύφος και το στιλ του αρχικού, καταφέρει να με διασκεδάσει και μου να κρατήσει το ενδιαφέρον τότε με γεια της και χαρά της. Αν το βρω μάπα θα το σταματήσω στα μισά, θα γράψω μια αρνητική κριτική στο blog και θα ασχοληθώ με κάτι άλλο. Αν θέλετε αναλύσεις για την αρνητική επίδραση του marketing στη ποιότητα των games και κριτική του συγχρόνου game development και distribution υπάρχουν και αλλού blogs και forums.
Άντε .. αρκετά

13. agios mamas - Ιουνίου 18, 2007

αυτή είναι μία μαιμού
__
w c(..)o (
\__(-) __)
/\ (
/(_)___)
w /|
| \
m m
μπορεί να κάνει περιορισμένες αξιολογικές κρίσεις, αλλά μόνο όταν ξέρει
1.Τον αρχικό στόχο μιας δράσης/κατασκευής
2.Το τελικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δράσης/κατασκευής

μπορεί συγκρίνοντας 1+2 να συμπεράνει το ποσοστό εκπλήρωσης του αρχικού στόχου και να αξιολογήσει.

η μαιμού δε κρατιέται και θα εφαρμόσει τη μέθοδο για το oblivion
1.στόχος-κατασκευή sandbox rpg
2.αποτέλσμα-fps με stats

η μαιμού καταλαβαίνει γιατί ταχετε πάρει στην κράνα. το πρόβλημα είναι σημειολογικό!ζητάει ταπεινά συγνώμη που σας τσάτισε βάζει την ουρά στα σκέλια και με μικρά πηδηματάκια την κάνει για ‘λλού

14. PneubreBonbed - Οκτώβριος 29, 2008

Heh.. Do you feel a vested interest in my happy adjective I have a fresh joke for you) What do you call a nun who walks in her sleep? A roaming Catholic.

15. Fallout 3 « Lida’s Weblog - Δεκέμβριος 6, 2008

[…] nuclear σύμπαν που δημιούργησε η Black Isle Studios. Το περίμενα εδώ και ένα χρόνο και χρειάστηκε κάποια προσπάθεια για να καταφέρω να […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: