jump to navigation

Έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι ελαφρώς Ιανουαρίου 8, 2007

Posted by Lida in Greek IT.
trackback

Monitor τέλος (περίπου). Θεωρώ την αντίδραση του Vrypan υπερβολική. Κατά τα άλλα είχε κάθε δικαίωμα να κάνει αυτό που έκανε και το γεγονός ότι γίνεται τόση συζήτηση πάνω στο θέμα δείχνει το πόσο πίσω ήμαστε σε κάποια πράγματα που αλλού θεωρούνται αυτονόητα εδώ και χρόνια. Αυτό όμως που ενοχλεί εμένα προσωπικά τουλάχιστον σε αυτή την υπόθεση όπως και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις είναι το κλίμα που δημιουργούν.

Με την εμφάνιση των blogs δόθηκε μια ευκαιρία σε ανθρώπους σαν τον Vrypan να εμπνευστούν καινούρια services και να τα υλοποιήσουν. Οι συνθήκες που επέτρεψαν την δημιουργία υπηρεσιών όπως το Flickr και το Youtube έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο ελληνικό internet. Για να μπορέσει όμως αυτη η τάση να αποκτήσει δυναμική χρειάζεται ένα ευνοϊκό και κυρίως ελεύθερο περιβάλλον. Tέτοιου είδους πιέσεις (μηνύσεις , αστυνόμευση του μέσου κλπ) μπορει να αποτρέψούν όσους έχουν την διάθεση και τις ικανότητες να προχωρήσουν στην υλοποίηση μιας καλής ιδέας από το φόβο πως μπορεί ο κάθε πτωχός τω πνευματι κακομοίρης να έρθει αύριο και να αρχίσει να τους απειλεί.

Η Ελλάδα έτσι και αλλιώς είναι εξαιρετικά εχθρική απέναντι την καινοτομία και το internet είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους που ίσως οι έλληνες καταφέρουν να κάνουν κάτι αξιόλογο. Αυτό το αστείο πρέπει να τελειώσει μια και καλή για να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αναπτύσσουν και να υλοποιούν τις ιδέες τους χωρίς βλακώδη (και θα έλεγα ύποπτα) εμπόδια.Γιατί πολύ σύντομα θα περάσουμε στην επόμενη φάση εξέλιξης.. Και εκεί τα πράγματα θα σοβαρέψουν, θα σοβαρέψουν πολύ.

Advertisements

Σχόλια»

1. Oneiros - Ιανουαρίου 8, 2007

Έχουμε περάσει ήδη στο επόμενο στάδιο (το προηγούμενο ήταν όταν μας χάϊδευαν τα ΜΜΕ διερευνητικά και οι τουρίστες ήταν σπάνιοι και πιό καλοπροαίρετοι). Το θέμα είναι τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι’ αυτό.

2. Ditikos - Ιανουαρίου 8, 2007

Λυπάμαι για την τακτική που καθόρισε την τεχνολογική πορεία της Ελλάδος απο το 1990 και μετά. «Δεν είναι καλό;Κόβει κεφάλι’ και (τελικώς) επανέρχεται προσφορά των μεγάλων εταιριών με 3000 banners».

Με τέτοια πράγματα θα προτιμούσα να ήμουν στην Κίνα ή στην Κορέα οπου χαλαρά η λογοκρισία προσφέρεται στον λαό ευρύτατα, ανοιχτότατα και όχι με «σιωνιστικούς» (πρώτη φορά την χρησιμοποιώ με αυτό το σκοπό που δημιουργήθηκε) λόγους.

Την στιγμή που η εν λόγω δημοσιογράφος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ώς μέσο προβολής το monitor, προτίμησε το να γίνει θέμα (και πάλι έγινε προβολή, γιατι ποιός δεν θα πέρασε και μία απο το blog της να δεί και την δική της άποψη για το θέμα; ) και να χαθεί μια απο τις καλύτερες (και δωρεάν πάνω απο όλα) υπηρεσίες του Ελληνικού διαδικτύου.

Πιστεύω οτι ο ρόλος των aggregators βοηθά πολύ το Ελληνικό διαδίκτυο. Πάνω απο όλα μπαίνει στο google (μιάς που το site γίνεται διαθέσιμο και linked back και οτιδήποτε άλλο) οπότε κάποιος Έλληνας που δεν βρίσκεται στην Ελλάδα μπορεί να δεί ένα μέρος της Ελλάδας που έχει αποκτήσει μοναδικότητα. Αντι αυτού φυσικά βλέπει τα φαγώματα (μία με τον Σουηδό, μία με το blogme, τώρα με το monitor).

Το παράδειγμα του «θέλω να βλέπουν όλοι τι γράφω, αλλά να μη τα δείχνεις εσύ επειδή μου την μπήκες» μου θυμίζει Γυμνάσιο. Αν είναι μερικοί «κολλημένοι» σε αυτή την ηλικία τότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά και ακόμα περισσότερο επειδή θεωρείται και ενήλικας έχει το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί νομικά για οτιδήποτε μη λογικό (λίγη κοινή λογική ρεεεε!).

Τελικά για να φτιάξουμε ενα social networking software/portal θα πρέπει να έχουμε και δικηγόρους απο πίσω; (Ετοιμάζεται baza R3 και αυτό θα είναι μια εύλογη ερώτηση για τα Ελληνικά νομικά πλαίσια).

3. libertarian - Ιανουαρίου 9, 2007

πρέπει να μην αγοράζεις χώρο στην Ελλάδα και να κρατάς την ανωνυμία σου τελικά…

4. Lida - Ιανουαρίου 9, 2007

Ναι, είτε μένεις ανώνυμος και σε ξένο server είτε χτίζεις την υπηρεσία σου σαν service εταιρίας με νομικό τμήμα και βαρύ χέρι (και πορτοφόλι). Σε αυτό αναφέρομαι όταν μιλάω για την επόμενη φάση. Αυτή την στιγμή το γεγονός οτι κάποιοι άνθρωποι κάνουν το κέφι τους ερασιτεχνικά και χωρίς κάλυψη από κάποιο οργανωμένο φορέα επιτρέπει σε διάφορες θείτσες να πουλάνε μούρη. Αυτό σιγά σιγά θα τελειώσει μιας και από φέτος προβλέπετε να μπούνε ενεργά και εταιρίες στο παιχνίδι. Και αυτές δεν σηκώνουν κονξες από κάθε ξεπεσμένο καραγκιόζη που τη είδε κάπως.

The spice must flow.

5. JustAnotherGoneOff - Ιανουαρίου 10, 2007

είχε κάθε δικαίωμα να κάνει αυτό που έκανε και το γεγονός ότι γίνεται τόση συζήτηση πάνω στο θέμα δείχνει το πόσο πίσω ήμαστε σε κάποια πράγματα που αλλού θεωρούνται αυτονόητα εδώ και χρόνια.

Συνυπογράφω με χέρια και πόδια. Φταίει που εξαρτηθήκαμε υπερβολικά από έναν μόνο aggregator εν είδει μονοπωλίου.

6. ditikos - Ιανουαρίου 10, 2007

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ΟΤΕ, να σε γράφει κανονικά (αν είχε τους δικηγόρους του ΟΤΕ ο Vrypan θα της είχε πάρει και την πένα), αλλα ο αντίποδας του.

Φυσικά το πιό λογικό βήμα θα ήταν η ανάπτυξη του monitor τη στιγμή που αυτό «πουλάει» — όμως εξαρτάται και απο τον ίδιο. Pet project ήταν έτσι και αλλιώς για τον vrypan.

7. Lida - Ιανουαρίου 10, 2007

Δεν είναι μόνο ο ΟΤΕ που έχει την δυνατότητα να αγνοεί τέτοιου είδους τσαμπουκάδες. Δόξα τω Cthulhu υπάρχουν και άλλες εταιρίες στην Ελλάδα (αλλά και εκτός).

8. Ditikos - Ιανουαρίου 10, 2007

Ναι το ζήτημα όμως είναι στο γεγονός οτι η εταιρία και κάθε εταιρία, έχει να πληρώσει δικηγόρους που είναι αρκετά λέρες για να φέρουν την δίκη με το μέρος τους. Ο ιδιώτης όμως δεν έχει ούτε να πληρώνει 50 ευρώ (το λιγότερο) ουτε να τρέχει κάθε τρείς και λίγο στα δικαστήρια.

Εμείς οι Έλληνες τον έχουμε τον δικηγόρο φίλο — μας δίνει και τα μέσα (είναι και ο εκπρόσωπος του κράτους που θα πολεμίσει τον Σέκερη). Όμως, τώρα τελευταία αρχίζουμε και αποκτάμε την γνωστή στην Αμερική νοοτροπία του «σου κάνω μήνυση για να πιάσω την καλή».

Μου φαίνεται πως η εξέλιξη έπρεπε να είχε σταματήσει στους πιθήκους τελικά…

9. j95 - Ιανουαρίου 10, 2007

Στην Ελλάδα δε νομίζω να προχώρησε και πολύ μακρύτερα, άλλωστε τα εθνίκια έχουν λυσσάξει ότι είναι καθαρόαιμοι απόγονοι του ελλαδοπίθηκου.

10. digital-era » Blog Archive » Δια ιστορικούς λόγους - Ιανουαρίου 10, 2007

[…] Κανιβαλων.. – «Σκίσου για το δίκιο σου μανάρι μου»! 58. Lida’s Weblog – Έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι ελαφρώς ‎ 59. ManifestoGR – “μεταξύ μας, απογοητεύτηκα” ‎ 60. […]

11. Αχός βαρύς ακούγεται « re: everything and anything - Νοέμβριος 3, 2008

[…] περισσότερα, εδώ, και εδώ, και εδώ, και … εδώ […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: