jump to navigation

Μάθε τέχνη… Ιανουαρίου 3, 2007

Posted by Lida in Uncategorized.
trackback

Άσχετο: Γνωρίζετε αν υπάρχει κανένας αρχαιολόγος η συντηρητής στην ελληνική μπλογκόσφαιρα; Έτσι από περιέργεια…..

Υ.Γ. Πάντως γνωρίζοντας την τεχνοφοβια του σιναφιού θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν υπάρχει έστω και ένας εν ενεργεία έλληνας αρχαιολόγος η συντηρητής που να έχει blog.

Advertisements

Σχόλια»

1. Deepest Blue - Ιανουαρίου 3, 2007

Η μοίρα το ‘φερε έτσι ώστε να κάνω παρέα και με αρχαιολόγους και με συντηρητές. Τους έχω μιλήσει κατά καιρούς για τα blogs και δε φάνηκαν να τα είχαν ακουστά -οπότε απ’ αυτό κρίνω πως όχι, δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος του συναφιού τους στη μπλογκόσφαιρα.
Όμως, οφείλω να πω, ότι δεν τους έχω γνωρίσει καθόλου τεχνόφοβους -οι συντηρητές, τουλάχιστον, μαθαίνουν και πολλή χημεία.
Γιατί θα πρέπει να ‘ναι τεχνόφιλος κάποιος προκειμένου να φτιάξει blog; Αρκεί απλώς να είναι μοναχικός τύπος (ή να μην μπορεί να εκφράσει κάποια πράγματα στην υπόλοιπη κοινωνική του ζωή).

2. Lida - Ιανουαρίου 3, 2007

Για να είμαι πιο ακριβής θα έπρεπε να πω κομπιουτεροφοβία η ιντερνετοφοβια. Και οι συντηρητές αλλά περισσότερο οι αρχαιολόγοι δείχνουν μια απέχθεια προς ότι έχει σχέση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Και δεν είναι απαραίτητο κάποιος να είναι μοναχικός τύπος η κοινωνικά καταπιεσμένος για να φτιάξει blog. Υπάρχουν πολλά blogs με που επικεντρώνονται σε θέματα που δεν αφορούν την προσωπική η κοινωνική ζωή του ιδιοκτήτη τους.

3. Ditikos - Ιανουαρίου 3, 2007

Ε κοίτα, τώρα ξέμπλεξανε με τον μηχανισμό των Αντικύθηρων. Μέχρι να φτάσουν στο internet, θα περάσουν τόσα χρόνια (σε γραμμικά μαθηματικά) όσο η ηλικιακη απόσταση που μας χωρίζει με τον μηχανισμό. (Οκ οκ, λέω κακίες :P)

4. Σπινόζα - Ιανουαρίου 3, 2007

Δεν ειμαι εν ενεργεία αλλά έχω εργαστεί ως αρχαιολόγος και έχω γράψει επανηλλημένως στο μπλογκ του Αθήναιου–ωα Αθήναιος εννοείται περί αρχαιολογίας. Μάλιστα έχω πολλές φορές αναρρωτηθεί αν είστε μια Λήδα, απόφοιτος του Μωραϊτη που ήξερα..

5. perissos - Ιανουαρίου 3, 2007

Ώρα για job hopping, ξανά; 😉

6. Lida - Ιανουαρίου 3, 2007

@Σπινόζα Το «εν ενεργεία» δεν μπήκε τυχαία στο post. Παρόλο που υπάρχουν κάποιοι bloggers και ασχολούμενοι με τα blogs που φαίνεται να γνωρίζουν την τέχνη δεν νομίζω ότι κανείς από αυτούς εργάζεται αυτή την στιγμή τουλάχιστον σε κάποιο σχετικό τομέα.

Δεν είμαι απόφοιτος του Μοραΐτη. Τώρα δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό η κακό.

@perissos χε! Όταν η συντήρηση θα μπορεί να μου δώσει το εισόδημα και τα προνόμια που απολαμβάνω τώρα ίσως να σκεφτώ να ασχοληθώ επαγγελματικά μαζί της. Μέχρι τότε ερασιτεχνικά και πολύ είναι. Παρόλο που το ενδιαφέρον μου δεν είναι εντελώς «φιλολογικό» η ερώτηση δεν έχει καμία σχέση με επαγγελματική αποκατάσταση.

7. parafonos - Ιανουαρίου 3, 2007

Γιατί δεν ρωτάς αρχιολόγος σε ανεργεία 😉 έχεις περισσότερες πιθανίοτητες να βρείς !!!

8. ditikos - Ιανουαρίου 3, 2007

«The shield is the second mark!»

@parafonos: Αρχιολογία; Μήπως έχει να κάνει με flat file databases?

9. adamo - Ιανουαρίου 3, 2007

(Ένας τυπολάτρης θα σε ρώταγε εάν μιλάς για τα μέλη του ΣΕΑ (δηλ. τους αρχαιολόγους του ΥΠΠΟ) ή για τους απόφοιτους Σχολών Αρχαιολογίας, χεχε).

Η severin είναι αρχαιολόγος.

Η γυναίκα μου επίσης είναι αρχαιολόγος και καθόλου τεχνοφοβική (μου έχει κατασχέσει και ένα laptop). Το ίδιο και δύο κουμπάρες μου (οι σύζυγοι είναι ο ένας αριθμητικοαναλύστας και ο άλλος ΗΜΜΥ). Δεν είναι τεχνοφοβικές και δεν έχουν blog, αλλά δε βρίσκω το λόγο γιατί θα έπρεπε να έχουν. Blog έχει όποιος θέλει να έχει.

Όσο μικραίνουν οι ηλικίες είναι λιγότερο τεχνοφοβικοί.

Και οι συντηρητές και οι αρχαιολόγοι που γνωρίζω δεν είναι τεχνοφοβικοί. Εγκληματικοί προς τους υπολογιστές τους μπορεί, αλλά όχι τεχνοφοβικοί.

10. Lida - Ιανουαρίου 3, 2007

αλλά δε βρίσκω το λόγο γιατί θα έπρεπε να έχουν. Blog έχει όποιος θέλει να έχει.

Δεν είπα ότι πρέπει να έχουν. Απλά είχα παρατηρήσει όσο ήμουν στη δουλειά ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αρχαιολόγων και συντηρητών είχε απέχθεια προς τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυ μεγαλύτερο από άλλους αλλεργικούς στην τεχνολογία κλάδους όπως οι φιλόλογοι. Και όσο πιο τεχνοφοβικος είναι ένας κλάδος τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να ασχολείται με το internet και τα blogs πράμα που φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

11. Σπινόζα - Ιανουαρίου 4, 2007

Ασχολούμαι με την αρχαιολογία από άλλο μετερίζι –που λένε και οι ΠΑΣΟΚοι.

Συγγνωμη γιαυτό που θα πω, δεν θέλω να γενικεύσω ή να προσβάλλω κάποιον εν ενεργεία αρχαιολόγο αλλά στην υπηρεσία συνάντησα τόση μεγάλη αναλογία από αδιάβαστους και κοντόφθαλμους ανθρώπους όση δεν έχω συναντήσει αλλού. Τί κομπιούτερ, οι άνθρωποι δεν ξέρουν ποιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

12. StolenLamp - Ιανουαρίου 5, 2007

Lida have you ever visited the web site of the National Archelogical Museum of Greece in Athens? You know the one which houses the greatest trove of Hellenic Art in the world..

Sadly the cretins who staff the ministries of Culture & Tourism not only have no shame they are too ignorant to even realize who inept they are 😦

13. Lida - Ιανουαρίου 5, 2007

You mean this beauty here. Well what did you expect from a ministry that decides to close down one of the few decent greek sites that have information about cultural events. Personally I’m surprised that the even have a web site (or rather web page) on line.

14. Ditikos - Ιανουαρίου 5, 2007

Βρε Λήδα είπαμε… οι Ολυμπιακοί τελείωσαν.

Τώρα πάλι στην μιζέρια και στα φυλλάδια — τον μόνο σίγουρο τρόπο προβολής μας στο κόσμο, μόνο που πρέπει να γνωρίζουμε και τις διευθύνσεις και τους ΤΚ, γιατι αλλιώς τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να στείλουν την προβολή της χώρας μας.

15. museologist - Ιανουαρίου 10, 2007

Τον τίτλο του αρχαιολόγου τον φέρω (άλλοτε ως βαρίδι, άλλοτε ως κλειδί σε πόρτες, άλλοτε με καλές και άλλοτε με κακές αναμνήσεις…), αλλά δεν είμαι εν ενεργεία…Άλλωστε, σύμφωνα με μερικούς, αρχαιολόγοι είναι όσοι δουλεύουν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία…!Οι υπόλοιποι είναι απλά απόφοιτοι τμημάτων Ιστορίας-Αρχαιολογίας…!

16. Κατερίνα - Ιανουαρίου 30, 2007

2 μαθήματα με χωρίζουν από το πτυχίο της Αρχαιολογίας και θα βγω κι εγώ στην ανεργό-σφαιρα…Προς το παρόν και δίχως ίχνος τεχνοφοβίας (εκφράζω τη νέα γενιά) διατηρώ blog και πολύ καμαρώνω γι’ αυτό!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: