jump to navigation

Αναζητήσεις… 19 Σεπτεμβρίου, 2006

Posted by Lida in Greek IT.
trackback

Τελευταία όλο και συχνότερα πέφτω σε blogs κάθε φορά που κάνω αναζήτηση για μια λέξη η φράση στα ελληνικά στο Google και σε άλλα search engines. Μπορεί να είναι απλά η εντύπωση μου αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνεται αυτή η πιθανότητα. Είναι λιγάκι περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι τα ελληνικά blogs είναι ζήτημα αν ξεπερνούν αυτή την στιγμή τις 2.000. Υπάρχουν τουλάχιστον δυο λόγοι που πιθανόν να συμβαίνει αυτό

Τα blogs από την φύση τους (linking μεταξύ των blogs μέσα στα post και στα comments, μεγάλο εύρος θεμάτων συνεπώς και λέξεων κλπ) έχουν προνομιακή αντιμετώπιση από τα search engines, αν και οι έλληνες bloggers δεν χρησιμοποιούν και πολύ συχνά αυτές τις δυνατότητες του μέσου. Από την άλλη τα “συμβατικά” ελληνικά sites παρόλο που είναι περισσότερα (για την ώρα) πολύ συχνά φαίνεται να αγνοούν τελείως την χρήση links καθώς και τις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να προσελκύσουν την προσοχή των search engines.

Ένα από τα βασικά προβλήματα του ελληνικού internet είναι η έλλειψη content. Πέρα από τα ελάχιστα ειδησεογραφικά portals και τα sites των εφημερίδων ( που δεν είναι και ότι καλύτερο) μέχρι πρόσφατα μόνο τα forums παρήγαγαν περιεχόμενο. Τώρα με τα blogs ξαφνικά έχουμε καθημερινά εκατοντάδες καινούριες σελίδες καθώς και χιλιάδες comments πάνω σε αυτές τις σελίδες. Χαράς ευαγγέλια για τις μηχανές αναζήτησης.

Αν αρχίσουν τα blogs να χρησιμοποιούν περισσότερο τις δυνατότητες που έχουν με αυτούς τους ρυθμούς σε 1,5-2 χρόνια τα βλέπω να καταλαμβάνουν και τις 10 πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζητήσεων στα ελληνικά του Google, του Yahoo! και του MSN Search.

Άντε να παίζει που και που και η ελληνική Wikipedia.

Σχόλια»

1. suigenerisav - 19 Σεπτεμβρίου, 2006

Τεχνικά μιλώντας, έχεις δίκιο..
πρέπει να το δούμε..

2. buruburu - 20 Σεπτεμβρίου, 2006

Έχεις απόλυτο δίκιο. Παίζει πάρα πολύ αυτό που λες για τα links αλλά και για το content που δημιουργείται καθημερινά. Ξέρω ότι το goggle δίνει high rank σε blogs με πολλά links και επειδή εκ φύσεως οι bloggers δημιουργούν κοινότητες κοινού περιεχομένου δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Στο δικό μου blog από τα statistics έχω δει πολλά κουφά να μου στέλνει το google. Από “κολαρακια” παλιότερα μέχρι “παπάδες με διδακτορικό” όπου ακόμα κατέχω την τρίτη θέση. Άσχετο.

3. JustAnotherGoneOff - 20 Σεπτεμβρίου, 2006

Όντως, εδώ μου κανε εντύπωση εχτές που στα keywords ανακαλύπτω πολλές επισκέψεις με τη λέξη «lolita» και όταν την έβαλα στο google, δοκίμασα μεγάλη έκπληξη όταν είδα πως μπήκα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ στη δέκατη θέση, ανάμεσα στα ξενόγλωσσα χιλιάδες sites για το ομώνυμο βιβλίο του Ναμπόκωφ!

4. Lida - 20 Σεπτεμβρίου, 2006

Χμμμ…προσοχή σε αυτό το “παγκοσμίως”. Ο Google λαμβάνει υπόψη του και το locale του browser που κάνει το request στα αποτελέσματα που φέρνει πίσω.

5. JustAnotherGoneOff - 20 Σεπτεμβρίου, 2006

Κάτσε, τι σημαίνει δλδ «Αναζήτηση στον παγκόσμιο ιστό»;

6. Lida - 20 Σεπτεμβρίου, 2006

Στον παγκόσμιο ιστό είναι μεν αλλά μπορεί να δίνεται precedence στα αποτελέσματα ανάλογα τα values που στελνει o browser στα HTTP accept-language, user-agent και accept-charset.

7. Buru - 20 Σεπτεμβρίου, 2006

Σωστα και θα πρεπει να παιζει ρολο αν κανεις αναζητηση μεσω google.com η google.gr αλλα δεν το εχω τεσταρει.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: