jump to navigation

Καμία εκπομπή για το internet παιδιά; 10 Σεπτεμβρίου, 2006

Posted by Lida in Greek IT, Ιντερνετοφοβία.
trackback

Τώρα που αρχίζει η καινούρια τηλεοπτική σεζόν και μας έχουν πρήξει όλοι με τα καινούρια σίριαλ και τους συνδυασμούς διμοσιοκάφρων στα δελτία και τα πρωινάδιακα θυμήθηκα εκείνο το post που είχα κάνει πριν λίγο καιρό για τις εκπομπές με θέμα τις νέες τεχνολογίες και το internet.

Από ότι βλέπω κα φέτος δεν πρόκειται να δούμε τίποτα σχετικό στην ένδοξη ελληνική τηλεόραση. Γύρω μας έχει ξεκινήσει να γίνεται ο χαμός με καινούρια δίκτυα, τρόπους επικοινωνίας, διασκέδασης διαφήμισης, εμπορίου, επιχειρηματικότητας και μόνη αναφορά που βλέπουμε να γίνεται σε αυτά είναι όταν κάπου μπλέκονται πορνογράφοι, παιδοφιλοι, απατεώνες, ψυχοπαθείς η στην καλύτερη περίπτωση χαριτωμενιές του στιλ “γκαλόπ για το καλύτερο τραγούδι της eurovision”.

Α ναι ξέχασα, αναφορά γίνεται πάντα όταν βγαίνουν τα νούμερα για τα χαμηλά ποσοστά χρήσης και διείσδυσης του broadband. Και όλοι βέβαια είναι εξαιρετικά θλιμμένοι για το γεγονός αυτό αλλά κανείς τους δεν θυμάται ότι στο δελτίο της προηγούμενης βδομάδας οι ίδιοι βρίζανε το internet με τα χειρότερα λόγια. Αφού το θάβουν στον πυρήνα της γης μετά κλαίγονται που δεν έχει γίνει τίποτα για προχωρήσει στον 21ο αιώνα η Ελλάδα

Πόσο πια μεγάλο ρίσκο είναι να βγει μια νεανική εκπομπή για τις νέες τεχνολογίες στον αέρα; Πόσο κοστίζει; Τόσο μικρή τηλεθέαση θα έχει ώστε να μην την διανοηθεί σαν πιθανότητα κανείς; Τόσο απίστευτα δημοφιλή είναι όλα αυτά τα ζώα που ετοιμάζεστε να μας σερβίρετε φέτος; Γιατί θεωρείτε τους νέους ανθρώπους τόσο ηλίθιους; Γιατί δεν δοκιμάζετε να δείτε τι τους ενδιαφέρει; Μήπως φοβάστε ότι δεν είναι τελικά η Πεγκη Ζηνα, η Βίσση και οι υπόλοιπες στις οποίες έχετε επενδύσει τόσα πολλά αλλά το World of Warcraft και η Alyx Vance;

Υπάρχει κανείς που μπορεί η αντέχει να απαντήσει;

Μαλάκες υποκριτές…

Σχόλια»

1. _fantom_ - 10 Σεπτεμβρίου, 2006

η πρώτη και μοναδική εκπομπή που θυμάμαι αποκλειστικά για το ιντερνέτ, ήταν νομίζω το 2000, ονόματι «hackers». Αν δεν κάνω λάθος, τα πήγαινε καλά, και είναι «παράξενο (;)» που δεν συνεχίστηκε ή δεν έγινε κάποια άλλη παρόμοια προσπάθεια.

θεωρώ ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να θεωρούν μια τέτοια εκπομπή «αποτυχία», ότι δηλαδή δεν θα πιάσει τηλεθέαση ή ότι δεν θα έχει σπόνσορες κτλ, αλλά ότι είναι καθαρά θέμα επιλογής τους να μην το προβάλουν, όσο περνάει από το χέρι τους, γιατί όπως είπαμε και άλλη φορά… η τηλιόραση φοβάται το ιντερνέτ, αλλά πάλι… το αναπόφευκτο εστί δεδομένο 🙂

2. Tero - 10 Σεπτεμβρίου, 2006

Lida, μην περιμένεις από την ελληνική τηλεόραση να διαφημίσει αυτό που (πολύ καλά κάνει και) θεωρεί ως αντίπαλό της, το Internet. Εάν η πλειοψηφία των Ελλήνων αποκτήσει broadband συνδέσεις, τα ελληνικά κανάλια θα χάσουν την παντοδυναμία που έχουν επί της κοινής γνώμης. Τα ηλεκτρονικά ειδεισεογραφικά πρακτορεία παρέχουν γρηγορότερη ενημέρωση, και μέσω των blogs προσφέρεται δε η ευκαιρία στους πολίτες να αλληλεπιδράσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, ενίοτε να μεταφέρουν τα γεγονότα όπως τα βλέπουν (πρόσφατο παράδειγμα τα blogs του Λιβάνου).

Αλλά και από πλευράς διασκέδασης το Internet παρέχει ευκολίες που η τηλεόραση δεν μπορεί να προσφέρει. Για παράδειγμα, μπορείς να κατεβάσεις επεισόδεια του Lost πριν ακόμα τα φέρουν στην Ελλάδα! Τώρα που το σκέφτομαι, τουλάχιστον δύο κανάλια έχουν επειχηρηματικές σχέσεις με δισκογραφικές εταιρείες, οπότε μάλλον δέχονται κι από εκεί πίεση να τονίζουν το «κακό Internet» για ευνόητους λόγους.

Note: Μ’ αυτό το «Alyx Vance» με σκλάβωσες. I love her!

3. Tero - 10 Σεπτεμβρίου, 2006

Έγραψα ένα σχόλιο και «φαγώθηκε»!

Έχεις moderation, ή απλώς κάποιο ηλίθιο spam filter;

Tero

4. Lida - 10 Σεπτεμβρίου, 2006

Έχεις moderation, ή απλώς κάποιο ηλίθιο spam filter;

Ναι, το Akismet.

5. Lida - 10 Σεπτεμβρίου, 2006

Δεν αμφιβάλλω ότι η τηλεόραση βλέπει το internet εχθρικά απλά μου κάνει εντύπωση το πόσο έντονη είναι αυτή η εχθρότητα. Γνωρίζω ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν αρκετές (συνήθως νεανικές) εκπομπές για νέες τεχνολογίες. Και εκεί η τηλεόραση έχει λόγους να μην είναι φιλική προς το internet αλλά παρ όλα αυτά ασχολείται και θετικά με το θέμα.
Εδώ δεν υπάρχει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ, αυτό είναι που με τρελαίνει. Προς τι τόση λύσσα;

6. _fantom_ - 10 Σεπτεμβρίου, 2006

ναι αλλά λαμβάνοντας υπόψη και την νοοτροπία του έλληνα (που π.χ. μπορεί να βρίσκεται στον δρόμο δίπλα σε ένα καρτοτηλέφωνο αλλά να επιλέξει να τηλεφωνήσει από το κινητό του, ακόμη και με μεγαλύτερη χρέωση)… ξέρει ότι ανακαλύπτοντας το ιντερνέτ… η τηλεόραση θα είναι πλέον παρελθόν.

δεν είναι δύσκολο να φανταστείς τι έχει να γίνει όταν π.χ. αυτή η μανία για το κινητό, μεταφερθεί στους υπολογιστές και το ιντερνέτ… θα βογκήξουν τα δίκτυα! :-Ρ

7. adamo - 10 Σεπτεμβρίου, 2006

@lida:
Το μόνο είδος εκπομπής που θα μπορούσε να έχει ικανό target group θα ήταν μια παιχνιδοεκπομή στα πλαίσια της οποία το Internet θα μπορούσε να φαίνεται σαν χρήσιμο εργαλείο.

@_fantom_:
Οι «χάκερς» ήταν μια καλή εκπομπή με σχετικά άκομψο όνομα και όχι τόσο καλή υποστήριξη για τα παιδιά που την παρουσίαζαν (μια και ο καθένας ρώταγε το κοντό και το μακρύ του και περίμενε και απάντηση).

Όχι δεν είναι η πρώτη εκπομή. Πιο παλιά όταν ακόμα το Alter λεγόταν Κανάλι 5 υπήρχε άλλη εκπομπή που την έκανε ένας τύπος ξυρισμένος γουλί. Γενικά φαινόταν να είναι Amiga-fan.

Ακόμα πιο παλιά, στον Αθήνα 9.84 υπήρχε η (ραδιοφωνική) εκπομπή «Γεια σου Ελλάδα με τις κληματαριές και τα κομπιουτεράκια σου». Εκεί παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο Turbo-X.

Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στα σοβαρά υπολογιστής στην τηλεόραση ήταν η εμφάνιση της Amiga 1000 στα «Κυριακάτικα’ με την Έλενα Ακρίτα (με το γνωστό demo με το Axel-F). Δυστυχώς δεν θυμάμαι αν ο Kat της Γιγατρόνικς είχε παρουσιαστεί σε ραδιόφωνο ή τηλεόραση.

Γιάννης Γαρύφαλος - 1 Μαΐου, 2012

Είχε παρουσιαστεί ή Gigatronics από τον Αθήνα 984 (Αν θυμάμαι καλά την ονομασία του σταθμού του Δήμαου της Αθήνας) από εμένα – Γιάννης Γαρύφαλος

8. razzmatazz - 11 Σεπτεμβρίου, 2006

Εδώ έχουμε Γιουροβίζιον και καθημερινά σίριαλ και βραζιλιάνικα μεταγλωτισμένα , με το «ιντερνέτ» θα ασχολούνται τα κανάλια; Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, μοιάζει λίγο απίθανο να ασχοληθεί η τηλεόραση αν και θα έπρεπε. Στα fm είναι περισσότερες οι πιθανότητες να υπάρξει κάτι τέτοιο.
Μέχρι στιγμής πάντως εκπομπές για internet, games κλπ ξέρω οτι υπάρχουν μόνο σε internet radio (όπως το http://www.gamesradio.gr)

9. @ngelos - 18 Νοεμβρίου, 2006

Είδατε το TvOnline? http://www.tvonline.gr
Τηλεοπτικό κανάλι μόνο για internet και έχει κι εκπομπή για υπολογιστές (games-internet κλπ.) 😉


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: