jump to navigation

388 Ιουλίου 25, 2006

Posted by Lida in Uncategorized.
trackback

Μόλις τώρα είδα την συγκεκριμένη είδηση.

Με μαζικές κινητοποιήσεις απειλούν οι δήμαρχοι 42 πόλεων της χώρας, που φιλοξενούν σχολές Πανεπιστήμιων και ΤΕΙ, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το βαθμολογικό πλαφόν του 10.

Για όσους δεν κατάλαβαν οι κύριοι δήμαρχοι της περιφέρειας ουσιαστικά διαμαρτύρονται γιατί αν επικρατήσει το πλαφόν του δέκα όλοι αυτοί που μέχρι τώρα μπορούσαν να περάσουν στα ΤΕΙ της επαρχίας με βαθμό κάτω από την βάση τώρα πια θα πρέπει να μείνουν απέξω. Και αυτό θα έχει σαν συνέπεια την μείωση των φοιτητών που ζουν κάθε χρόνο στις πόλεις τους και ξοδεύουν τα λεφτά των γονιών τους σε απαράδεκτα υψηλά ενοίκια και φραπεδες στα τοπικά καφενεία. Έτσι λοιπόν το ένδοξο ελληνικό κράτος θα πρέπει να συνεχίζει να διατηρεί στου διάολου την μάνα τμήματα των περιφερειακών ΤΕΙ που δεν αφορούν απολύτως κανένα και να επιτρέπει την φοίτηση σε αυτά με βαθμολογίες όπως 2.5-3 στα 20 μόνο και μόνο γιατί οι τοπικοί επιχειρηματίες φοβούνται μην πέσει η κίνηση στα μαγαζιά τους.

Μάλιστα ζητάνε επιπλέον να κλείσουν αντίστοιχα τμήματα που βρίσκονται στα ΤΕΙ της Αθήνας και των άλλων πόλεων έτσι ώστε να προωθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές στην επαρχία.

Και μετά κάθονται  διάφοροι περίεργοι και συζητάνε για το πως θα αναβαθμιστεί η παιδεία και πως θα εκσυγχρονιστούν τα πανεπιστήμια και άλλες μαλακίες για τις οποίες δεν δίνει κανένας δεκάρα τσακιστή.

Πάει τελείωσε, έχουμε ακριβώς αυτό που μας αξίζει.

Advertisements

Σχόλια»

1. papo - Ιουλίου 25, 2006

το μονο που λέω πια…ειναι …
ας ελπισουμε οτι θα την βγαλουμε καθαρη σε αυτο το μπουρδέλο..γιατι τιποτα δεν προκειτα να αλλαξει!

2. Lida - Ιουλίου 26, 2006

Μερικές φορές λέω στον εαυτό μου τι κάθεσαι και ασχολείσαι αφού κανένας δεν μπορεί να δει πέρα από την μύτη του. Σίγουρα υπάρχουν μονοκύτταροι οργανισμοί με καλύτερη αντίληψη και κρίση από του μέσου Έλληνα.

3. bizwriter - Ιουλίου 26, 2006

Money makes the world go round…

Πάει τελείωσε, έχουμε ακριβώς αυτό που μας αξίζει.

Μην σου πω και λιγότερο…δυστυχώς…

4. 10 « Lida’s Weblog - Αύγουστος 27, 2006

[…] Παρακολούθησα χθες στα δελτία τα ρεπορτάζ για το θέμα το υποψηφίων που θα αποκλειστούν από τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ γιατί η βαθμολογία τους δεν ξεπερνάει το 10. Είχαν συνεντεύξεις με νομάρχες, δημάρχους, εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων, πρυτάνεις καθηγητές, μαγαζάτορες. Όλα επικεντρώνονταν στο κατά πόσο θα επηρεαστούν οι τοπικές κοινωνίες και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων που μένουν χωρίς φοιτητές. Ακουγόταν ξανά και ξανά πόσο ανάγκη έχουν οι πόλεις αυτές τους φοιτητές για την τοπική αγορά, πως χρειάζεται να μειωθούν οι θέσεις στα αστικά κέντρα και αυξηθούν στην περιφέρεια για να τονωθεί η οικονομία. Ότι με αυτό τον τρόπο τα παιδία αυτά θα φύγουν για το εξωτερικό η θα κατευθυνθούν προς τις ιδιωτικές σχολές. […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: