jump to navigation

331 Μαρτίου 18, 2006

Posted by Lida in Uncategorized.
trackback

Ξαναδιαβάζω αυτό φυλλάδιο του ΠΑΜΕ και προσπαθώ να καταλάβω τι διάολο συνέβη και ο συνδικαλισμός μετατράπηκε σε αυτό το συνοθηλευμα από εντελώς παράλογες, απίστευτα λαϊκίστικες και εκτός πραγματικότητας ιδέες και  αιτήματα.

Καιροφυλακτεί η εφαρμογή της οδηγίας Bolkestein της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει μισθούς πεινάς και υποδούλωση των εργαζομένων στις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα. Δεν μπορώ να πω ότι έχω ολοκληρωμένη άποψη για την θέμα της συγκεκριμένης οδηγίας αλλά φοβάμαι ότι ελάχιστοι έλληνες γνωρίζουν το παραμικρό για αυτήν πέρα από το ότι είναι “του σατανά”. Όμως οι ξεφτιλισμένοι ελληνικοί μισθοί είναι κοντύτερα (μην πω σχεδόν ίδιοι σε μερικές περιπτώσεις) με αυτούς των χωρών τις Ανατολικής Ευρώπης οπότε αν εφαρμοσθεί ποτέ η οδηγία θα έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σαν εργαζόμενοι απέναντι στους συνάδελφους μας της Δυτικής Ευρώπης στην διεκδίκηση εργασίας μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση. Το πλεονέκτημα αυτό βέβαια εξαφανίζεται τελείως από το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε ούτε στο ελάχιστο τον επαγγελματισμό, την εργατικότητα και την τεχνογνωσία και εκπαίδευση που έχουν π.χ. οι Πολωνοί. Όσο για την υποδούλωση στις πολυεθνικές ο μέσος έλληνας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει δει ούτε στα όνειρα του τις συνθήκες εργασίας που υπάρχουν σε κάποιες από αυτές τις εταιρίες. Οπότε κρατήστε εσείς την ελευθερία σας και αφήστε μας εμάς στη σκλαβιά μας.

Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και την συμμετοχή στα φάρμακα. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Τα είπαμε και στο προηγούμενο post, Δεν βγαίνω μανά μου!! Τελειώσανε τα αστεία!!! Στο μόνο που φαίνεται να έχουν πέσει έξω οι αναλύσεις της κατάστασης του συνταξιοδοτικού είναι στο “πότε” μιας και μάλλον καταρρέει πολύ πιο γρήγορα από ότι είχε προβλεφτεί.

Όχι στα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης.

Από τις 4 συμβάσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα οι τρεις περιείχαν πέρα από κάποιες βασικές αναφορές περί 8ωρου και πληρωμής υπερωριών “όπως ορίζει ο νομός” και καμία δεκαπενταριά έξτρα points που αφορούσαν από περιγραφές του software με το οποίο είχα υποχρέωση να ασχοληθώ μέχρι τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που είχε η εταιρία σε περίπτωση που με έστελνε να εργαστώ εκτός γραφείου (η ακόμη α και εκτός Ελλάδος) καθώς και επίσης και κάποια αλλά  που αφορούσαν θέματα confidentiality (oh,yes dear!). Σε μια χώρα που εδώ και χρόνια κάποιες εταιρίες υποχρεώνουν τους νέοπροσληφθέντες να υπογράφουν μαζί με την σύμβαση και την παραίτηση τους είναι λίγο αστείο να το συζητάμε το θέμα νομίζω.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που συμβαίνει αυτή την εποχή στην Ελλάδα  δεν είναι τόσο η εξέγερση των αγανακτισμένων εκμεταλλευόμενων και αδυνάτων (αυτή αργεί ακόμη) αλλά η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας που ζούμε τόσα χρόνια εμείς του ιδιωτικού τομέα από τις τεράστιες και αδρανείς μάζες του δημόσιου τομέα. Αυτούς εκφράζουν στην πραγματικότητα το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα υπόλοιπα αρχικά της συνδικαλιστικής αρχαιολογίας.  Ξαφνικά συνειδητοποιούνε μισονυσταγμένα ότι θα βρεθούν στην ίδια θέση με εμάς και αρχίζουν να αντιδρούν με τους χαριτωμένους όρους και τις μεθόδους του 19ου αιώνα που ξέρουν και εμπιστεύονται. Φυσικά όσο περισσότερο αντιδρούν και εκβιάζουν την καθήλωση του συστήματος στην σημερινή του μορφή (όχι μόνο αυτοί δυστυχώς, η πλειοψηφία των εργοδοτών δεν θέλει σε καμία περίπτωση την πραγματική απελευθέρωση της αγοράς εργασίας) τόσο συμβάλουν στην ολοκληρωτική κατάρρευση του. Και να είσαστε σίγουροι ότι θα πέσει στα κεφάλια όλων σας. Και λέω “σας” γιατί μάλλον τότε θα βρίσκομαι αλλού και θα σας στέλνω φιλάκια

Σμουτς! 

Advertisements

Σχόλια»

1. bizwriter - Μαρτίου 17, 2006

Καιροφυλακτεί η εφαρμογή της οδηγίας Bolkestein της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει μισθούς πεινάς και υποδούλωση των εργαζομένων στις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Yeah right…

Bolkenstein, εκείνος ο άγνωστος…
Παλαιό μου σχόλιο στο Ιστολόγιον

2. pinky and the brain - Μαρτίου 18, 2006

αν θέλεις, διάβασε αυτό το post μου «http://hchad.blogspot.com/2006/03/till-death-do-us-part.html» για να δεις πόσο ξεφτυλισμένο είναι το «παμε». δεν έχω μπει σε όλες τις λεπτομέρειες στο post αλλά θα πάρεις μια γεύση τι ζώα είναι οι άνθρωποι αυτοί.

3. Lida - Μαρτίου 18, 2006

Να πω εδώ ότι λίγο πριν «φύγω» από εταιρία που δούλευα διαφώνησα ανοιχτά με αυτούς που επέλεγαν να συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι το σαββατοκύριακο. Από την άλλη όμως σε καμία περίπτωση δεν θα προσπαθούσα ποτέ να τους εμποδίσω με τραμπουκισμούς και απειλές. Εγώ σε κάποιο βαθμό έχω την πολυτέλεια να τα βροντάω και να φεύγω (η να με φεύγουν), άλλοι όμως δεν την έχουν.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: