jump to navigation

325 17 Φεβρουαρίου, 2006

Posted by Lida in Uncategorized.
trackback

Αν και η αυτή εδώ η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα ας γράψω ένα σχολιάκι και γιατί με ψιλοαφορά το θέμα αλλά κυρίως γιατί έχει επίσημο clan war o UT2004 server που συνήθως μπαίνω για να παίξω και έχω τίποτε καλύτερο να κάνω για την επόμενη μισή ώρα περίπου.

Ανάκληση της άδειας της Vodafone δεν πρόκειται να γίνει. Δεν θα μπω στο νομικό κομμάτι του πράγματος γιατί δεν το γνωρίζω αλλά ας πω απλά ότι ακόμη και αν υπήρχε θα πολύ δύσκολο να αποδειχθεί η ευθύνη της εταιρίας (λόγο π.χ. εγκληματικής αμέλειας) σε βαθμό ώστε να δικαιολογεί τέτοια ακραία μέτρα. Ειδικά για την ελληνική δικαιοσύνη που δεν έχει καμία εμπειρία σε δικαστικές έρευνες που απαιτούν εξέταση τεχνικών ζητημάτων πληροφορικής οι πιθανότητες να πάρει μια τέτοια απόφαση είναι μηδαμινές. Αλλά βέβαια ο κυριότερος λόγος δεν είναι αυτός.

Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει σοβαρά ότι θα υπήρχε η βούληση για την επιβολή μιας τέτοιας ποινής; Ακόμη και αν δεν στηνόταν όλο αυτό το πολιτικό παρασκήνιο, ακόμη και αν όντως η Vodafone είχε τόσο μεγάλες και αυταπόδεικτες ευθύνες θα έκλεινε σε μια χώρα στην οποία π.χ. όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (όλοι όμως) εκπέμπουν για 10-15 περίπου χρόνια παράνομα χωρίς να τους ενοχλεί κανείς; Όταν η ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να βάλει σε σειρά 10 γιδοβοσκούς που μεγαλοπιάστηκαν και έγιναν καναλαρχες και εκδότες, θα βάλει σε σειρά την Vodafone; Αν ειλικρινά πιστεύετε κάτι τέτοιο δεν έχετε καταλάβει που ζείτε. Και το παράδειγμα που δίνω είναι ένα από τα εκατοντάδες που μπορεί να δώσει κανείς(υπάρχουν και άλλα πολύ πιο σοβαρά).

Δεν γνωρίζω καμία εταιρία  τέτοιου μεγέθους που να έκλεισε μετά από δικαστική παρέμβαση. Αν γνωρίζετε εσείς πείτε μου να ξέρω και εγώ. Στην πραγματικότητα  υπάρχουν μόνο δύο πράγματα που θα ανάγκαζαν την Vodafone να κλίσει 1) η αγορά 2)ανώτερες υπερφυσικές δυνάμεις.

Όταν αναφέρομαι στην αγορά εννοώ την ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή ουσιαστικά την μαζική έξοδο των πελατών της Vodafone, ίσως σαν μια μορφή αντίδρασης. Αυτό βέβαια θα είχε νόημα μόνο σαν μια γενικότερη κίνηση διαμαρτυρίας μιας και το να μεταφέρουν το account τους σε κάποιον άλλο παροχέα δεν θα είχε κανένα νόημα (όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη). Κάτι τέτοιο βέβαια παίζει με λιγότερες πιθανότητες από την ανάκληση της άδειας. Ο λόγος είναι βέβαια  προφανέστατος, για να συμβεί αυτό χρειάζεται σοβαρή (σοβαρότατη) καταναλωτική συνείδηση την οποία ο έλληνας απλούστατα δεν διαθέτει. Μάλιστα περιπτώσεις άλλων εταιριών που είχαν παρόμοια “προβλήματα” έδειξαν ότι οι συμπεριφορά των καταναλωτών δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου ότι και να γίνει. Θα μπορούσε βέβαια να συμβεί κάτι άλλο άσχετο από τις υποκλοπές που θα άλλαζε την ισορροπία των πραγμάτων αλλά αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Οι ανώτερες υπερφυσικές δυνάμεις είναι φυσικά η Vodafone Global και οι κινήσεις της παγκόσμιας αγοράς τηλεπικοινωνιών. Εδώ είναι και η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι. Συγχωνεύσεις, αλλαγές στρατηγικής, πτωχεύσεις, πωλήσεις. Αν για κάποιο λόγο η Vodafone Global ξυπνήσει στραβά ένα πρωί μπορεί να ξηλωθούν τα πάντα εν ριπή οφθαλμού (κυριολεκτικά).  Αυτή είναι και η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβληθεί στην συγκεκριμένη κατάσταση. Τα υπόλοιπα είναι ηλιόσποροι.

Όσο για τα ατομικά δικαιώματα, πρόκειται για υπόθεση που έχει χαθεί εδώ και καμία δεκαριά χρόνια. Απλά τώρα αρχίζουμε να τα βλέπουμε να ανακαλούνται και τυπικά.

Τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει κάτι από τα παραπάνω;

Στην συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία απολύτως τίποτα.

Αυτά. Άντε γιατί έχουμε και σημαντικότερα ζητήματα να ασχοληθούμε.

Σχόλια»

1. bizwriter - 17 Φεβρουαρίου, 2006

Σωστή.

2. Phantasmak - 17 Φεβρουαρίου, 2006

Ακόμα δεν ξεχάστηκε το θέμα; Να του δώσουμε άλλες 10 μέρες;

Τελοςπαντων ασ αςχοληθούμε τώρα με κείνα τα σοβαρά θέματα. Αύριο-μεθαύριο θα μπω στον UT server να σας αλλάξω το καρμπυρατέρ.

3. talos - 17 Φεβρουαρίου, 2006

Νομίζω ότι αυτό ήταν το ουσιαστικότερο σχόλιο των ημερών για το θέμα.

4. Lida - 18 Φεβρουαρίου, 2006

Ασχολούνται ακόμη τα μέσα Phantasmak αλλά όχι στην ουσία του πράγματος. Έχουν επικεντρωθεί οι περισσότεροι στην αυτοκτονία γιατί είναι «ανθρώπινο» θέμα και περιέχει αρκετή συνομοσιολογία. Είναι ήδη βέβαια δεύτερο στην σειρά των δελτίων γιατί έχουμε τον ανασχηματισμό και το πρόβλημα με την γρίπη των πτηνών. Απλά μου την έδωσε το ανόητο θέμα του συγκεκριμένου post και κάποιοι σχολιαστές του.

Για τα πιο σοβαρά τώρα, οποίοι έχετε άντερα αυτό το σαββατοκύριακο θα με βρείτε στους
85.196.1.149:27100 και 85.196.1.149:27200 για DM με το nick Libero. Ελπίζω μόνο να μην μας την πέσει καμία clan η κανένας παλιουρας γιατί αν συμβει αυτό την έχουμε βάψει.

5. startup.gr - 19 Φεβρουαρίου, 2006

Εσυ Λήδα πού έχεις το κινητό σου;
Αν στη Vodafone, θα το έκοβες;
Το έκοψες ;;;
Τα πράγματα είναι περίπλοκα αλλά και απλά. Όπως γνωρίζεις από άλλες συζητήσεις μας, θα ήθελα ο καθένας να *δρα* από το πόστο του…

6. Lida - 19 Φεβρουαρίου, 2006

Το κινητό μου είναι στην Vodafone εδώ και 8 χρόνια. Και αν γινόταν μια οργανωμένη προσπάθεια με συγκεκριμένες θέσεις (στις οποίες θα συμφωνούσα) από τις οργανώσεις καταναλωτών, θα το έκοβα. Τώρα γιατί να το κόψω, τι ακριβώς θα έδειχνε αυτό σαν μεμονωμένη και «άφωνη» κίνηση; Προσωπικά σαν καταναλώτρια είμαι απολύτως ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες της Vodafone που χρησιμοποιώ και πιστεύω (για να μην πω γνωρίζω) ότι οι ανταγωνιστές τις είναι εξίσου ίσως και περισσότερο ευάλωτοι σε μια παρόμοια «επίθεση». Μάλιστα η ανευθυνότητα με την οποία λειτουργεί ενας από αυτούς είναι παροιμιώδης αλλά καλύτερα να μη μπούμε σε αυτό το θέμα. Όπως γράφω και στο post μια τέτοια κίνηση θα είχε νόημα όχι σαν μήνυμα απευθυνόμενο συγκεκριμένα στην Vodafone αλλά σε όλους τους παροχεις τηλεπικοινωνιών και στους πάσης φύσεως διαχειριστές προσωπικών δεδομένων. Και θα πρέπει αν θελει να πετυχει να έχει πολύ συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν (και να εξηγούν) τις πραγματικές επιπτώσεις που έχει η ανευθυνότητα, η ασύδοτη συμπεριφορά και η “κακοδιαχείριση” των προσωπικών δεδομένων που γινεται από αυτές τις εταιρίες στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και όχι οι γελοιότητες περί παρακολουθήσεων που αφορούν στην πραγματικότητα ελάχιστους (μην πω κανέναν). Πριν την δράση πρέπει να υπάρχει σκέψη και οργάνωση αλλιώς η δράση είναι μια βλακεια και μίση.

Υ.Γ. Το τι μαλακία έχει ακουστεί και για αυτό το θέμα. Ξαφνικά όλοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Λες και κάθετε και παρακολουθεί κάποιος τον κάθε καρμίρη τι μπαρούφες λέει στην γκόμενα του η τι μηνύματα στέλνει. Για να τελειώνουμε, κανείς δεν σας παρακολουθεί και κανείς δίνει δεκάρα για εσάς και για το τι λέτε και κάνετε.

7. alombar42 - 24 Φεβρουαρίου, 2006

– Δείξτε μου τη λίστα με τις διαδικασίες που έχετε (policies/procedures).
– Ορίστε.
– Ποιό είναι το password σου;
– Δε σου λέω.
– Ωραία, πάρτε το ISO17799 (BS7799).

🙂

8. Lida - 24 Φεβρουαρίου, 2006

Καλά μην ασχοληθούμε τώρα με το θέμα του ISO. Πρόκειται μάλλον για μια από τις μεγαλύτερες απάτες παγκοσμίως.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: